Το αεροδρόμιο που δεν έχει χάσει ούτε μια αποσκευή εδώ και 30 χρόνια

Το αεροδρόμιο έχει κατά μέσο όρο 20-30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και δεν έχει χαθεί ούτε μια βαλίτσα από το άνοιγμά του τον Σεπτέμβριο του 1994.
Buddhika Weerasinghe via Getty Images

Την ώρα που τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης και της Ντόχα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον τίτλο του «καλύτερου στον κόσμο», ένας άλλος κόμβος αερομεταφορών εστιάζει σε ένα διαφορετικό επίτευγμα: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai της Ιαπωνίας (KIX) συμπληρώνει 30 χρόνια χωρίς να έχει χάσει ούτε μια αποσκευή.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το 7ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας αναφέρει ότι δεν είχε χάσει αποσκευές επιβατών από το άνοιγμά του τον Σεπτέμβριο του 1994. Το εν λόγω αεροδρόμιο έχει κατά μέσο όρο 20-30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Tomohiro Ohsumi via Getty Images

Αν και οι επιβάτες συνήθως εκτιμούν μια τέτοια επίδοση, η οποία τους επιτρέπει να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, το προσωπικό του αεροδρομίου δεν δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένο με το επίτευγμά του. «Δεν νιώθουμε ότι κάναμε κάτι ιδιαίτερο», λέει στο CNN ο Kenji Takanishi, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του αερολιμένα.

«Δουλεύουμε ως συνήθως. Κάνουμε τη δουλειά μας σε καθημερινή βάση και μας το αναγνωρίζουν. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που λάβαμε το βραβείο. Νομίζω ότι το προσωπικό μας, ειδικά εκείνοι που εργάζονται στο έδαφος, αισθάνονται πιο ευχαριστημένοι» τονίζει.

Buddhika Weerasinghe via Getty Images

Το Skytrax, ένας ιστότοπος κατάταξης και αξιολόγησης αερομεταφορών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνώρισε το Kansai ως το αεροδρόμιο με την καλύτερη παράδοση αποσκευών στον κόσμο στα βραβεία που απονεμήθηκαν τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αεροδρόμιο, οι χειριστές αποσκευών και το προσωπικό εδάφους δεν έχουν χάσει ποτέ ούτε τσάντα.

Buddhika Weerasinghe via Getty Images

Το Kansai, χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο της Οσάκα, εξυπηρετεί τις περιοχές της Οσάκα, του Κιότο και του Κόμπε. Για το 2024, το Kansai κατατάχθηκε το 18ο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο συνολικά.

Η έγκαιρη άφιξη των αποσκευών είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που εξετάζονται κατά την ονομασία των «καλύτερων αεροδρομίων στον κόσμο». Λαμβάνονται επίσης υπόψη οι προσφορές φαγητού και ροφημάτων, το ποσοστό των έγκαιρων αφίξεων και αναχωρήσεων, η καθαριότητα κ.ά.

Επί του παρόντος, το Kansai πραγματοποιεί προσπάθειες αναβάθμισης για να προετοιμαστεί για την Expo 2025 (παλαιότερα γνωστή ως Παγκόσμια Εκθεση), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή