ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2019 19:23 EET

Το ελληνικό νησί που εξυμνεί ο Guardian για το φαγητό του

Ένα επίκαιρο αφιέρωμα μιας και έρχεται το καλοκαίρι.

Poike via Getty Images

Τα αφιερώματα που πραγματοποιούν κατά καιρούς τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στα ελληνικά νησιά αποδεικνύουν μεταξύ άλλων την αγάπη των ξένων για τη χώρα μας την οποία με κάθε τρόπο σπεύδουν να αναδείξουν.

Αυτή τη φορά ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για τη Μήλο, εξυμνώντας το φαγητό της. Η αρθρογράφος, Αμάντα Δερδάνιςπου επισκέφτηκε το νησί, γράφει για τις μοναδικές γεύσεις που συνάντησε σε όλα τα μαγαζιά που επισκέφτηκε.

Η ίδια αναφέρει πως σε όλο το μήκος του νησιού κανείς συναντά εστιατόρια με μοναδικό χαρακτήρα που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας φρέσκιες πρώτες ύλες. Οι τιμές, λέει, είναι λογικές ενώ οι επισκέπτες μπορούν να φάνε και οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί.

Manuel Breva Colmeiro via Getty Images

Η ίδια αναφέρεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο εστιατόριο «Ο Χαμός», μια οικογενειακή ταβέρνα την οποία της είχαν προτείνει κι άλλοι τουρίστες όταν άκουσαν πως θα πάει στο νησί. Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα ενώ υπάρχει εδώ και 27 χρόνια.

«Ξεχάστε να βρείτε τραπέζι εδώ αν έρθετε μετά τις 7 το απόγευμα», λέει η φίλη της, Τζίνα η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ζει πια μόνιμα στο νησί στο οποίο πήγαινε διακοπές και σαν παιδί.

Στο κείμενο γίνεται ειδική αναφορά και στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού το οποίο απαριθμεί εβδομήντα (και βάλε) παραλίες. Η αρθρογράφος περιγράφει την ομορφιά του Σαρακίνικου για το οποίο μάλιστα λέει πως η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop.

Η Δερδάνις κάνει αναφορά μεταξύ άλλων και στα εστιατόρια Sirocco, Aρμύρα, Μέδουσα, Κιβωτός των Γεύσεων και Άστακας. Στο κείμενο επίσης η δημοσιογράφος επισημαίνει πως παρόλο που η γειτονική Σίφνος φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, η Μήλος τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος όσον αφορά τις ξεχωριστές γεύσεις της.

Sponsored Post