ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2019 18:14 EET

Λύθηκε το μυστήριο με τα τηλέφωνα - Γκάρφιλντ που ξεβράζονται στις γαλλικές ακτές εδώ και δεκαετίες

Μετά από 35 χρόνια.

Γκαρφιλντ

Μια γαλλική κοινότητα έλυσε επιτέλους το μυστήριο πίσω από τα τηλέφωνα που μοιάζουν με την γάτα Γκάρφιλντ και «μαστίζουν» τις παραλίες τους εδώ και δεκαετίες.

Από το 1980 αυτά τα τηλέφωνα βρίσκονται στην ακτή Iroise στη Βρετάνη και για χρόνια εθελοντές τα μαζεύουν χωρίς να γνωρίζουν την προέλευσή τους.

Πλέον όμως ξέρουν από που προέρχονται: από ένα χαμένο κοντέινερ. 

Την προηγούμενη χρονιά, ακτιβιστές της ομάδας «Ar Vilantsou» έκαναν το νεωτεριστικό τηλέφωνο σύμβολο της πλαστικής ρύπανσης στις παραλίες της περιοχής «Finistère», μέρος της οποίας είναι ένα καθορισμένο θαλάσσιο πάρκο.

Οι ομάδες καθαρισμού παραλιών υποπτεύονταν εδώ και καιρό πως ίσως προέρχονταν από κάποιο κοντέινερ που χάθηκε στην θάλασσα.

Η κάλυψη του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης τράβηξε την προσοχή ενός αγρότη ο οποίος θυμήθηκε το πρώτο τηλέφωνο - Γκάρφιλντ που είχε βρει στα νιάτα του μετά από μια καταιγίδα. Γνώριζε επίσης και την θέση του χαμένου κοντέινερ. Βρισκόταν μέσα σε μια απομονωμένη σπηλιά.

Η ομάδα «Ar Vilantsou» κατάφερε να την εντοπίσει μαζί με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου κοντείνερ. Διασκορπισμένα ήταν και τα τηλέφωνα που έμοιαζαν στον Γκάρφιλντ.

Το κοντέινερ εξακολουθεί να παραμένει απρόσιτο και είναι άγνωστη η ποσότητα  φορτίου που διαθέτει ακόμα. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι τα τηλέφωνα που κατάφεραν «ξεφύγουν» και να ξεβράσουν στην θάλασσα δεν θα αποσυντεθούν πολύ σύντομα.

 

Πηγή: BBC