Το καλύτερο δώρο για τη νέα χρονιά είναι μία αγκαλιά

Πάρε αγκαλιά τα παιδιά σου, τον σύντροφό σου, ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και γέμισε τη ζωή σου με χαρά και ευτυχία! Και θα είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος!
Benjavisa via Getty Images

Πρωτοχρονιά 2021, ένας καινούργιος χρόνος αρχίζει με όνειρα, προσδοκίες και φιλοδοξίες. Τι καλύτερο από το να γεμίσεις αυτήν την πρώτη μέρα του χρόνου με αγκαλιές; Να πάρεις αγκαλιά αγαπημένα σου πρόσωπα και να αφεθείς σ′ αυτό το συναίσθημα!

Μερικές φορές ,τα καλύτερα δώρα είναι τα πιο απλά, η δύναμη της ανθρώπινης επαφής που μπορεί να κάνει θαύματα. Μια απλή αγκαλιά μπορεί να σε γεμίσει με συναισθήματα και δύναμη που κανένα άλλο ακριβό δώρο δεν θα σου δώσει!

Μην υποτιμάς τη δύναμή της! Δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά που μπορούν να σου δώσουν χαρά, η μεγαλύτερη έρχεται από τα άυλα, που όμως ξεχνάς μέσα στην ροή της καθημερινότητας.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας και των επιφανειακών προτύπων που προβάλλονται μέσα από διαφημίσεις και παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας, των προσωπικών σχέσεων που στην ουσία δεν υπάρχει, αφήνοντας τις δυσκολίες έξω από αυτή την εικόνα κάνοντας σε να πιστεύεις ότι τίποτα από ότι κάνεις εσύ δεν είναι αρκετό. Ότι πρέπει να μπεις στον «φανταστικό κόσμο» του χρήματος και της πολυτέλειας για να είσαι κάποιος.

Ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτό το σκεπτικό. Η κάθε σου πράξη είναι σημαντική και μετράει, η κάθε σου ενέργεια. Το να βρεθείς κοντά σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, να το αγκαλιάσεις, να ακούσεις τα προβλήματά του, να το συμβουλέψεις αν μπορείς ή απλά να είσαι εκεί για εκείνο, είναι πραγματικά ουσιώδες.

Το να μην παραβλέπεις τις απλές, και πολλές φορές αυτονόητες κινήσεις ή πράξεις, να τις εκτιμάς και να τους δίνεις τη σημασία που τους αξίζει θα δώσει ελπίδα και κίνητρο, όχι μόνο σε σένα αλλά και στον άλλο.

Πάρε αγκαλιά τα παιδιά σου, τον σύντροφό σου, ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και γέμισε τη ζωή σου με χαρά και ευτυχία! Και θα είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος!

Πρώτη δημοσίευση στο www.womenslife.gr