Το μέλλον που έρχεται: «Αν γίνεις πλούσιος θα έχεις μια θαυμάσια απόδραση από μια ανούσια ζωή», λέει Κινέζος μαθητής

Τράβηξε την προσοχή σε έναν δημόσιο διαγωνισμό ρητορείας και πλέον, τα λόγια ενός μαθητή δημοτικού από την Κίνα έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου – κάποιοι τον θαύμασαν για την ειλικρίνειά του, άλλοι εξεπλάγην από τον κυνισμό του.

Όπως ο ίδιος είπε, το όνειρό του είναι να γίνει πλούσιος για να αποδράσει από την επαναλαμβανόμενη λούπα της ζωής, λέγοντας ότι αισθανόταν πιεσμένος και εξαντλημένος από τη ζωή, ενώ ανησυχούσε για τη ζωή του όταν ενηλικιωθεί.

Όπως είπε, «Δουλεύεις σκληρά αλλά βλέπεις περιορισμένη ανταπόδοση και είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα αέναο κύκλο». Στο τετράλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε στα Κινεζικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται να λέει «Θέλω να γίνω πλούσιος για να αποφύγω την ανουσιότητα του να ζεις. Με χρήματα μπορείς να κάνεις τα πάντα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, το βίντεο δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του παιδιού, ωστόσο το γεγονός οτί φορούσε ένα κόκκινο μαντήλι γύρω από το λαιμό, συμβολίζει ότι είναι μέλος των Νέων Πρωτοπόρων της Κίνας (Young Pioneers of China) με πάνω από 100 εκ. μέλη, που υπερασπίζονται τον κομμουνισμό.

Το βίντεο προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στην Κίνα ενώ το Beijing News που το δημοσίευσε αρχικά, έπειτα το διέγραψε. Στο βάθος μάλιστα, ακούγεται μια ενήλικη ανδρική φωνή που προσπαθούσε να τον διακόψει, καθώς επαναλαμβάνει συχνά, «Έχουμε τελειώσει».

Ένας χρήστης κοινωνικού δικτύου, λέει «Αυτό που θέλει το αγόρι δεν είναι μόνο χρήματα, αλλά ελευθερία στη ζωή του, να μπορεί να ξεφορτωθεί τη ρηχότητα της ζωής». Ένας άλλος έγραψε, «Ο μαθητής κατάλαβε τη ζωή πολύ νωρίς. Εμένα με πήρε πάνω από τρεις δεκαετίες».

Πηγή: Reuters