Το νέο έργο του Banksy που καθηλώνει το βλέμμα στα ερείπια της Μποροντιάνκα στην Ουκρανία

Ο καλλιτέχνης φαίνεται πως δουλεύει στην εμπόλεμη χώρα και το τελευταίο είναι ένα από τα καλύτερα έργα του μέχρι σήμερα. Το μυστήριο με τα άλλα δύο.
|
Banksy
Banksy
Banksy/Instagram

Ο διάσημος καλλιτέχνης Banksy με μια ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Instagram επιβεβαίωσε τις εικασίες πως το τελευταίο διάστημα εργάζεται στην εμπόλεμη Ουκρανία παρουσιάζοντας έργο του που είχε εντοπιστεί στην πόλη Μποροντιάνκα και πολλοί εκτιμούσαν ήδη πως είναι δημιούργημα του.

Σε αυτό εικονίζεται μια αθλήτρια της γυμναστικής να εκτελεί μια άσκηση και να φαίνεται πως ισορροπεί σε κατακόρυφη στάση πάνω στα συντρίμμια ενός βομβαρδισμένου κτιρίου.

Η εικόνα είναι καθηλωτική κυρίως στις πιο μακρινές φωτογραφίες που ανάρτησε ο καλλιτέχνης.

Banksy/Instagram
Banksy/Instagram
Banksy/Instagram
Banksy/Instagram
Banksy/Instagram
Banksy/Instagram

Όλες συνοδεύεται μόνο από δύο λέξεις: «Μποροντιάνκα, Ουκρανία».

Σημειώνεται πως η πόλη αυτή, στα προάστια το Κιέβου βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής ενώ οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί ομαδικοί τάφοι.

Η δημοσίευση φωτογραφιών από έργα γκράφιτι στον λογαριασμό του Banksy στο Instagram εκλαμβάνονται ως επιβεβαίωση πως φέρουν την υπογραφή του καθώς ο καλλιτέχνης επιμένει να διατηρεί την ανωνυμία του.

Υπάρχει και ένα άλλο έργο, επίσης στην Μποοντιάνκα, που ο ίδιος όμως δεν έχει ”αναγνωρίσει” ως δικό του, που απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να χάνει στο Τζούντο από ένα παιδί. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει μαύρη ζώνη του τζούντο και είναι θαυμαστής της πολεμικής τέχνης.

Ed Ram via Getty Images

Και υπάρχει και ένα ακόμη που επίσης εικάζεται πως μπορεί να είναι του Banksy χωρίς ο ίδιος όμως να έχει διεκδικήσει την ”υπογραφή” του, οποίο παρουσιάζει μια αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που φορά κολάρο υποστήριξης του αυχένα να εκτελεί ασκήσεις με κορδέλα πάνω από μια ανοιχτή τρύπα στο πλάι ενός κτιρίου στην πόλη Ιρπίν.

Ed Ram via Getty Images

Και αυτή η πόλη βομβαρδίστηκε σφοδρά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής και όπως και στην Μποροντιάνκα καταγγέλλεται η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε βάρος αμάχων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα