Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμμα Στόουν έχει ημερομηνία πρεμιέρας

Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης ταινίας.
Γιώργος Λάνθιμος και Έμμα Στόουν στην Αθήνα, 5 Μαΐου 2022, στην προβολή της ταινίας «Βληχή» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Γιώργος Λάνθιμος και Έμμα Στόουν στην Αθήνα, 5 Μαΐου 2022, στην προβολή της ταινίας «Βληχή» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
via Associated Press

Στις 8 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το «Poor Things», η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Γουίλεμ Ντραφόε, τον Μαρκ Ράφαλο και τη Μάργκαρετ Κουάλεϊ.

Την ανακοίνωση έκανε η Searchlight που έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες.

Το σενάριο της ταινίας που έχει χαρακτηριστεί «R» (Ακατάλληλη) και συνυπογράφει ο Λάνθιμος με τον Τόνι ΜακΝαμάρα -όπως και στην «Ευνοούμενη»-, βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο βιβλίο του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλισντερ Γκρέι (στα ελληνικά με τίτλο «Χαμένα κορμιά»), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως «σπαρταριστή πολιτική αλληγορία» και παρωδία της βικτωριανής λογοτεχνίας, μία «διανοητική μονομαχία ανάμεσα στην ανδρική επιθυμία και τη γυναικεία ανεξαρτησία».

Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γλασκώβη, με ηρωίδα μία νεαρή γυναίκα η οποία αυτοκτονεί πέφτοντας σε ένα ποτάμι, προκειμένου να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύζυγο της. Την επαναφέρει στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος ωστόσο, αντικαθιστά τον εγκέφαλο της με του μωρού που κυοφορούσε. Στην αρχή η Μπέλα έχει τις διανοητικές ικανότητες παιδιού, όμως στην πορεία τα δεδομένα αλλάζουν, ενώ στο κάδρο μπαίνει και ένας αντίζηλος επιστήμονας.

Με πληροφορίες από Deadline