ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/08/2019 16:49 EEST

Το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει πρόβλημα με τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης και υπογράμμιζαν ότι «η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος». Με τον τρόπο αυτό και με τις συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν διαψεύδουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει πρόβλημα με τον γραμματέα του κόμματος.

Στην σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ακόμη ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Μιχάλης Καλογήρου και ο εκπρόσωπος τύπου Αλέξης Χαρίτσης. Το αντικείμενο ήταν οι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτέμβρη.

Ο Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση:

-την Τρίτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

-εντός της επόμενης βδομάδας θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο πολιτικός στόχος που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Ετσι στο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας.