Το συγκινητικό, μουσικό αντίο του Έλτον Τζον μετά από 50 χρόνια -«Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου»

Ricardo Rojas / Reuters

Η προχτεσινή συναυλία του Έλτον Τζον στην Πενσιλβάνια ήταν μία από τις τελευταίες του, στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας τουρνέ του. Καθώς πλησίαζε προς το τέλος της, ο ο θρυλικός τραγουδιστής με τα 50 χρόνια καριέρας απευθύνθηκε στο κοινό του, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για όσα μου δώσατε τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά έχω την πιο υπέροχη οικογένεια και πραγματικά χρειάζομαι να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους. Είμαι σίγουρος ότι με καταλαβαίνετε, γιατί οι περισσότεροι έχετε και σεις παιδιά. Θέλω να είμαι εκεί για εκείνους και γι′ αυτό κάνω την τουρνέ. Για να σας πω ευχαριστώ και αντίο», όπως αναφέρει το Rolling Stone.

Οι φανατικοί του θαυμαστές πάντως, ας μην απογοητευτούν. Ο Σερ Έλτον έχει φροντίσει να παρηγορήσει με το παραπάνω όσους τον παρακολουθήσουν στις αποχαιρετιστήριες συναυλίες του. Κατ′ αρχάς θα είναι πολλές: Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα δώσει 300 παραστάσεις. Κατά δεύτερον, είναι συναυλίες-υπερπαραγωγή, τις οποίες σχεδίαζε λεπτομερώς τα τελευταία δύο χρόνια. Άλλωστε δεν θα ταίριαζε τίποτα λιγότερο ή πιο ήσυχο στη larger-than-life προσωπικότητα του καλλιτέχνη. Για παράδειγμα, για την οπτικοποίηση του τραγουδιού του «Candle in the wind» έχει επιστρατευτεί ο μέγας Ντέιβιντ Λασαπέλ, ο οποίος δημιούργησε μία ταινία βασισμένη στην τελευταία φωτογράφηση της Μέριλιν Μονρόε και η ταινία αυτή προβάλλεται όσο ο Έλτον Τζον τραγουδά το μελαγχολικό τραγούδι.

Η απόφασή του 70χρονου σταρ να αποσυρθεί για χάρη των παιδιών του δεν σόκαρε. Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν σε κάθε συνέντευξή του, αναφερόταν στη λατρεία που έχει στα παιδιά του και στην απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί επαγγελματικά για να είναι μαζί τους.
Ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, έχουν υιοθετήσει δύο αγοράκια, τον 7χρονο σήμερα Ζάκαρι και τον 5χρονο Ελάια.

(Mε πληροφορίες από Reuters, Rolling Stone)