Το σκοτεινό μυστικό της οικογένειας της Whitney Houston αποκαλύπτεται στο νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Στο «Whitney» επιβεβαιώνεται ένα παιδικό τραύμα που αντιμετώπισε η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Ο-βραβευμένος με Όσκαρ-κινηματογραφιστής Kevin Macdonald δεν είχε σκοπό να βγάλει στη δημοσιότητα νέα σκάνδαλα για τη ζωή της Whitney Houston, με την κυκλοφορία του νέου του δραματικού ντοκιμαντέρ «Whitney» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών την Τετάρτη. Ήθελε, μέσα από το φιλμ του, να παρουσιάσει πως μια από τις μεγαλύτερες φωνές και ταλέντα του 20ου αιώνα, ένα κορίτσι από το Newark του New Jersey, αυτοκαταστράφηκε και πέθανε το 2012 σε ηλικία 48 χρονών κάτω από τραγικές συνθήκες. Ωστόσο, μετά από πολύωρες προβολές υλικού που του παραχώρησε η οικογένεια Houston, ο Macdonald κατέληξε σε μια στενάχωρη υποψία.

«Υπήρχε κάτι πολύ διαταραγμένο γύρω από αυτήν, γιατί ποτέ δεν αισθανόταν άνετη στο σώμα της. Φαινόταν ασέξουαλ αλλά με έναν περίεργο τρόπο. Ήταν μια πολύ όμορφη γυναίκα, αλλά ποτέ ιδιαίτερα σέξι. Έχω δει και έχω πραγματοποιήσει γυρίσματα με ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία και υπήρχε κάτι στον τρόπο της που μου θύμισε πολύ αυτού του είδους τη ”συρρίκνωση”- την έλλειψη άνεσης στο δικό της σώμα», είπε ο Macdonald σε συνέντευξη στο Vanity Fair.

Ο δημιουργός του «Whitney» αποκαλύπτει ότι δεν είναι σίγουρος για το αν το προαίσθημά του αληθεύει όμως ισχυρίζεται ότι: «λίγο μετά από αυτές τις σκέψεις που έκανα, κάποιος από τον στενό κύκλο της οικογένειας της Whitney μου είπε εκτός ηχογράφησης ότι η Whitney του είπε ότι όντως είχε βιαστεί και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την αυτοκαταστροφή της. Τους πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να αποκαλύψουν το τραγικό γεγονός αλλά τελικά μέλη της οικογένειάς της είπαν δημόσια ότι αυτό πραγματικά συνέβη».

Η τραγική μαρτυρία παρουσιάζεται προς το τέλος του ντοκιμαντέρ και όχι μόνο η Whitney είχε βιαστεί αλλά και ο ετεροθελής αδερφός της Gary. Παιδιά τότε, οι δυο τους βιάστηκαν από την ξαδέρφη τους Dee Dee Warwick, την αδερφή της Dionne Warwick και ανηψιά της μητέρας της Houston, Cissy Houston που πέθανε το 2008.

«Το να είσαι παιδί, ηλικίας επτά, οκτώ, εννιά ετών και να κακοποιήσε από γυναικείο μέλος της οικογένειάς μου...οι γονείς μου έλειπαν από το σπίτι συχνά, γι’αυτό κι εμείς μέναμε με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, οικογένειες που μας πρόσεχαν», είπε ο Gary στον Macdonald, όταν ρωτήθηκε τι τον οδήγησε στην κατάχρηση ουσιών.

Πηγή: Vanity Fair