Το «Top Gun: Maverick» πέρασε το 1 δισ στο παγκόσμιο box office μέσα σε 31 ημέρες

Η πρώτη ταινία που «σπάει» το φράγμα το 2022 και η δεύτερη από την αρχή της πανδημίας.
Paramount

Για άλλη μια φορά το «Top Gun: Maverick» γίνεται είδηση, καθώς ξεπέρασε σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Είναι η πρώτη ταινία που περνάει το όριο για το 2022 και μόλις η δεύτερη, μετά το «Spider-Man: No Way Home» (που έκανε 1,9 δισ) από την έναρξη της πανδημίας και μάλιστα, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει στις δύο μεγάλες αγορές της Ρωσίας και της Κίνας.

Η ταινία κατέγραψε το ρεκόρ το πέμπτο Σαββατοκύριακο προβολής στις αίθουσες, με συνολικές εισπράξεις 1,006 δισ δολαρίων, 31 ημέρες από την πρεμιέρα της -521,7 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά και 484,7 εκατ. στο εξωτερικό.

Η Paramount αποδίδει τη δυναμική της, πέρα από τις καλές κριτικές και σε δύο άλλους παράγοντες, στους θεατές οι οποίοι επιστρέφουν για να την ξαναδούν όσο και στην προβολή της σε Imax. Μέχρι το τέταρτο Σαββατοκύριακο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής, το 16% του κοινού είχε ξαναδεί την ταινία περισσότερες από μία φορά και το 4% τρεις ή περισσότερες φορές.

Μέχρι τώρα, η καλύτερα ταινία εισπρακτικά του Τομ Κρουζ ήταν το «Mission: Impossible - Fallout» (2018) με 791,1 εκατ. δολάρια εισπράξεις.

Με πληροφορίες από Collider, Variety