Το «Underground» του Κουστουρίτσα στο Ακροπόλ με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη

Η επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Elina Giounanli

Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Το «Underground» αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς «αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές».

Το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες δουλειές του, θα συνεργαστεί με τον σκηνογράφο Μανόλη Παντελιδάκη ο οποίος θα αναλάβει τα σκηνικά της παράστασης, την Ηλένια Δουλαδίρη που θα υπογράψει τα κοστούμια και τη χορογράφο Αμάλια Μπένετ.

Πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη,
Γιώργος Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Αλέξανδρος Βιδαλάκης,
Εμμανουήλ Κοντός, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου κ.α.

Ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής:

Μενέλαος Μωραΐτης - Τούμπα

Σπύρος Νίκας - Σαξόφωνο

Κώστας Σαπούνης - Τρομπέτα

Βασίλης Παναγιωτόπουλος - Τρομπόνι

Περικλής Κατσώτης - Κρουστά

Info

Θέατρο Ακροπόλ - Από 18 Νοεμβρίου

Παραστάσεις:

Τετάρτη στις 19:00

Πέμπτη στις 20:00

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 17:45 & 21:00

Κυριακή στις 19:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Δημοφιλή