Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπέστη την πρώτη σημαντική κοινοβουλευτική του ήττα.
via Associated Press

Η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους πολίτες άνω των 60 ετών δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Την πρόταση υπερψήφισαν 296 βουλευτές, ενώ την καταψήφισαν 378 και εννέα βουλευτές απείχαν.

Η καμπάνια εμβολιασμού της Γερμανίας δεν φαίνεται να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς μόνο το 76,6% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση όταν τα ποσοστά σε Γαλλία, Ιταλία ή η Ισπανία, είναι 81,4%, 84,4% και 86,9% αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπως και ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είχαν προσωπικά ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των ενηλίκων, ο κυβερνητικός συνασπισμός υπέστη την Πέμπτη την πρώτη σημαντική κοινοβουλευτική του ήττα.

Να σημειωθεί ότι ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα να εγκαταλείψει το σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό για άνω των 18 ετών, καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η απόρριψη της πρότασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 αντανακλά την δυσκολία χάραξης εννιαίας πολιτικής της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς, τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες που διαφωνούν σε πολλά ζητήματα.