Συν 125.000 νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους»

Επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ.
|
Eurokinissi

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει με ψηφιακή κάρτα, όπως π.χ. το Evia Pass και το Samos Pass, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους», με 125.000 νέους δικαιούχους να έχουν κληρωθεί.

Οι νέοι δικαιούχοι προστίθενται στους ήδη 275.000, φτάνοντας συνολικά τους 400.000.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ. Οι νέοι 125.000 δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους, μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης. Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, και η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

«Η αξιοποίηση των καρτών σε μήνες off season, ενισχύει σημαντικά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και γενικότερα τις τοπικές οικονομίες (εστίαση, εμπόριο, πρωτογενή τομέα) στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τουρισμό και τις 356 ημέρες του έτους.

Με το «Τουρισμός για Όλους» βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, ενώ διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με την αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος, υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, να επισημαίνει ότι: «Μία ακόμα δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού γίνεται πράξη. Είναι ένα μέρισμα από την περσινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού, το οποίο επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας, στο ξεκίνημα μιας ακόμα πιο δυναμικής χρονιάς για τη χώρα.

Το πρόγραμμα στηρίζει όλους τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο, υπηρετώντας τη βασική μας στόχευση για επέκταση της τουριστικής περιόδου, και συμμετοχή όλων των προορισμών μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα