Τουρκία: Έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο σε 3-4 μήνες, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη

Δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.
|
ASSOCIATED PRESS

Η Τουρκία θα αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο εντός 3-4 μηνών, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη λιβυκή κυβέρνηση (την κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία η Τουρκία έχει υπογράψει παράνομο μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών) δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, Φατίχ Ντονμέζ, την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, ο Ντονμέζ είπε πως «η Τurkish Petroleum (TPAO) υπέβαλε αίτημα στο γενικό διευθυντήριο εξορύξεων και πετρελαίων να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο στην “αδειοδοτημένη” περιοχή βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη. Θα αρχίσουμε τις δραστηριότητές μας εκεί σε 3-4 μήνες» είπε σε τελετή για τον απόπλου του γεωτρυπάνου «Φατίχ» για την έναρξη γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ντονμέζ είχε πει νωρίτερα μέσα στον μήνα πως η ΤΡΑΟ είχε υποβάλει αίτημα στη Λιβύη για άδεια ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως θα άρχιζαν μόλις ολοκληρωνόταν η διαδικασία.

«Το “Φατίχ” θα αρχίσει την πρώτη γεώτρηση στην τοποθεσία Tuna 1 στις 15 Ιουνίου, καθώς το πλοίο αποπλέει σε ταξίδι στη Μαύρη Θάλασσα» πρόσθεσε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα