ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2021 13:54 EEST

Τον Ιτούδη για προπονητή της εθνικής μπάσκετ θέλει ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ

Εμείς λειτουργούμε με πλάνο τριετίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eurokinissi Sports
sdv

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Λιόλιος, την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δημήτρη Ιτούδη για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί η χρυσή τομή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πως θα πάρει την έγκρισή της για να αναλάβει την ομάδα μας ο Έλληνας προπονητής.

Σε ότι αφορά τα «παράθυρα» ανέφερε ότι αυτός που θα επιλεγεί θα προκύψει από έναν διάλογο του ΔΣ της ομοσπονδίας και του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Eurokinissi Sports
Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος.

Αναλυτικά για τον προπονητή της Εθνικής, είπε:

«Η πρότασή μου στο ΔΣ, γιατί έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία μαζί του, θα είναι να είναι ομοσπονδιακός προπονητής για το Ευρωμπάσκετ ο κ. Ιτούδης. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ελπίζουμε να το κατανοήσει και η ΤΣΣΚΑ, και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα που όλοι τα βλέπουμε και τα κατανοούμε. Εμείς ως ΕΟΚ είμαστε υπέρ της ένωσης κι αυτό θα επιδιώξουμε»

«Είμαστε όμως ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι προπονητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα παράθυρα. Θα ήταν εντυπωσιακό, πραγματικά, μια ομάδα να άφηνε τον προπονητή της στα παράθυρα. Έτσι, επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, δεν χωρίζεται σε παράθυρα και τελικές φάσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα παράθυρα θα είναι από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια».

Eurokinissi Sports
Ο Δημήτρης Ιτούδης

Για τον υπεύθυνο των εθνικών ομάδων:

«Υπεύθυνος των εθνικών ομάδων είναι ο Δήμος Ντικούδης. Όλες οι δομές των εθνικών ομάδων θα έχουν μια κοινή φιλοσοφία και το αναπτυξιακό μας θα συνδέεται απόλυτα με το μπάσκετ που θα παίζουν οι εθνικές ομάδες. Αν οι προπονητές των εθνικών ομάδων θα είναι ενεργοί είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη».

Για το αν υπάρχει Plan B εφόσον δεν έχει αίσιο τέλος η υπόθεση του Δημήτρη Ιτούδη:

«Στο δικό μου μυαλό υπάρχει και Plan B και Plan C. Όμως δεν είναι Plan Α. Για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, δεν υπάρχει στο μυαλό μας περίπτωση για μονοετή συνεργασία. Εμείς λειτουργούμε με πλάνο τριετίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όπως λέει και ένα τραγούδι ”Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο δεν κάνει”. Πρέπει να βάζεις υψηλούς στόχους για να πετύχεις».