ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2018 23:52 EEST | Updated 18/04/2018 00:16 EEST

Τραγωδία στον αέρα. Μια γυναίκα νεκρή μετά την έκρηξη κινητήρα αεροπλάνου με προορισμό το Ντάλας

Mark Makela / Reuters

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 1380 της εταιρείας Southwest Airlines, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν το οποίο εκτελούσε την πτήση Νέα Υόρκη-Ντάλας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ την Τρίτη.

Η αποσυμπίεση που προκλήθηκε μετά την έκρηξη του κινητήρα,  είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ένα παράθυρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι ένας νεκρός και επτά τραυματίες. 

Νωρίτερα κάποιοι επιβάτες είχαν αναφέρει πως μια γυναίκα μετά την έκρηξη του κινητήρα πετάχτηκε η μισή έξω από παράθυρο του αεροσκάφους το οποίο έσπασε.

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης, ο Marty Martinez είπε στο CNN πως καθόταν δυο σειρές πίσω από το παράθυρο που έσπασε και μια γυναίκα που καθόταν μπροστά του κινδύνεψε.

«Όσοι βρίσκονταν γύρω της προσπάθησαν να την κρατήσουν, ενώ κάποιοι επιχειρούσαν να καλύψουν την τρύπα με μπουφάν και άλλα πράγματα, που πετάγονταν απευθείας έξω».

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το αεροσκάφος έχανε ύψος για 10 με 15 λεπτά πριν τελικά προβεί σε αναγκαστική προσγείωση. «Νιώθαμε ότι κάναμε ελεύθερη πτώση. Όλοι κλαίγαμε. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία», δήλωσε άλλος επιβάτης.

Ο πιλότος ζήτησε από τους επιβάτες να προετοιμαστούν για μία απότομη προσγείωση και κατάφερε να προσεδαφίσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας χωρίς άλλες απώλειες.