ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2020 13:38 EET

Tρίτο lockdown: «Η Αυστρία κλειστή μέχρι 18 Ιανουαρίου» μεταδίδουν τα ΜΜΕ

Κυβερνητική «διαρροή» για παράταση του lockdown και το 2021, παραπέμπει σε προετοιμασία της κοινής γνώμης.

Barcroft Media via Getty Images
Βιέννη 7 Δεκεμβρίου 2020. Τα καταστήματα στην περίφημη Kaerntner Strasse στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, παραμένουν κλειστά με κυβερνητική απόφαση λόγω κορονοϊού. Συνήθως αυτός ο κεντρικός πεζόδρομος σφύζει από ζωή, καθώς προσελκύει ντόπιους και τουρίστες για ψώνια, ακόμα και αργά το βράδυ. - PHOTOGRAPH BY Exithamster / Barcroft Studios / Future Publishing (Photo credit should read Exithamster/Barcroft Media via Getty Images)

Η Αυστρία θα περάσει σε ένα τρίτο lockdown λόγω κορονοϊού, μετά τα Χριστούγεννα, που θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδουν πολλά αυστριακά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού ειδησεογραφικού πρακτορείου APA σήμερα (Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου).

Η κυβέρνηση διοργανώνει τηλεδιάσκεψη το απόγευμα με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας σχετικά με τους πιθανούς περαιτέρω περιορισμούς του κορονοϊού. Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ήδη σχεδόν ταυτόχρονα ρεπορτάζ, επικαλούμενα πηγές στην κυβέρνηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Η χώρα τερμάτισε το δεύτερο lockdown την προηγούμενη εβδομάδα, ;έχοντας περιορίσει τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων κάτω από 3.000 - αφού προηγουμένως είχαν ξεπεράσει κάποια στιγμή τα 9.000 ημερησίως. Ωστόσο, και τα σημερινά επίπεδα παραμένουν υψηλότερα από αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση. Για τα Χριστούγεννα επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων.

ASSOCIATED PRESS
Τα τραπεζάκια στα γραφικά καφέ σε πεζόδρομους της Βιεννης παραμένουν άδεια, λόγω του lockdown για τον κορονοϊό. Βιέννη, 17 Νοεμβρίου 2020. (AP Photo/Ronald Zak)

Ένα νέο lockdown θα σήμαινε νέο κλείσιμο ”μη απαραίτητων” καταστημάτων που έχουν πλέον ανοίξει και μετάβαση από την τρέχουσα νυχτερινή απαγόρευση στην απαίτηση να μένουν οι πάντες στο σπίτι όλη την ημέρα, με εξαιρέσεις όπως ψώνια για είδη πρώτης ανάγκης και άσκηση.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει καθυστέρηση του ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν κλειστά κατά την περίοδο των διακοπών.