Ο Τομ Χανκς αποκάλυψε την εξομολόγηση της Πρισίλα Πρίσλεϊ για τον μάνατζερ του Έλβις

Και την έκπληξη του όταν άκουσε τα λόγια της.
Barcroft Media via Getty Images

Σε συνέντευξη του στο The Late Show του Στίβεν Κολμπέρ για την προώθησης της νέας ταινίας του «News of the World» (τα δικαιώματα της οποίας αγόρασε το Netflix), ο Τομ Χανκς μίλησε μεταξύ άλλων και για τον ρόλο του ως Τομ Πάρκερ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός υποδύεται τον μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ, Τομ Πάρκερ, γνωστό με το προσωνύμιο ο «συνταγματάρχης», στην νέα ταινία του Μπαζ Λούρμαν «Elvis», τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, διακόπηκαν όταν ο Χανκς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση μερικών μηνών.

Προκειμένου να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα του (αμφιλεγόμενου) προσώπου το οποίο θα υποδυόταν, ενός ανθρώπου ο οποίος υπήρξε απολύτως καθοριστικός στην καριέρα και τη ζωή του Έλβις, ο Τομ Χανκς συνάντησε την Πρισίλα Πρίσλεϊ, σύζυγο του Έλβις, από το 1967 μέχρι το 1973 και μητέρα της κόρης του, Λίσα - Μαρί.

Το δείπνο ωστόσο, επιφύλαξε μία έκπληξη.

Paul Archuleta via Getty Images

Ο Χανκς και η σύζυγός του, ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον, έκλεισαν το δείπνο με τη φίλη τους Πρισίλα ζητώντας να μάθουν περισσότερα για το ποιος πραγματικά ήταν ο Πάρκερ. Και ο Χανκς, όπως είπε, εξεπλάγη από την αντίδρασή της.

«Ήταν ευφυής και κάθαρμα. Και τα δύο. Ένας πολύ πειθαρχημένος άνδρας, αλλά κι ένας τύπος που μπορούσε να ζητήσει το πορτοφόλι σου για να δει ότι είναι ακόμη γεμάτο».

«Περίμενα ν’ ακούσω από την Πρισίλα ιστορίες για την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και αντ’ αυτού, εκείνη είπε 'όχι, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και λυπάμαι που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Μας φρόντισε πάρα πολύ’. Ήταν ένας απατεώνας, αλλά με τον δικό του τρόπο», είπε ο Χανκς.

Όταν ο «συνταγματάρχης» γνώρισε το 1955 τον Έλβις, ο Πρίσλεϊ δεν ήταν ούτε 18 χρονών. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ παραμέρισε κάθε συνεργάτη και πιθανό μάνατζερ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αποκλειστικού εκπροσώπου του, εξαγοράζοντας ακόμη και το συμβόλαιο του με τη Sun Studios και εξασφαλίζοντας του συμβόλαιο με την RCA Records, που έφερε την πρώτη μεγάλη επιτυχία μέσα σε έναν χρόνο.

Michael Ochs Archives via Getty Images
GAB Archive via Getty Images

Τα ποσοστά του Πάρκερ από τα κέρδη του Έλβις ήταν τεράστια. Διαπραγματευόταν τους δίσκους, τις ταινίες του, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τα διαφημιστικά του. Η επιρροή του ήταν καθολική και αφορούσε και την προσωπική ζωή του σούπερ σταρ Έλβις, ακόμη και στον γάμο του με την Πρισίλα.

Συνεργάστηκαν μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Έλβις, στις 16 Αυγούστου 1977, σε ηλικία 42 ετών.

Ακόμη και σήμερα ο «συνταγματάρχης» θεωρείται υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Έλβις, δεν βγήκε από τα σύνορα των ΗΠΑ ούτε καν στο απόγειο της δόξας του -απόφαση που κατά γενική ομολογία οφείλεται στο «σκοτεινό» παρελθόν» του Πάρκερ.

Γεννημένος στην Ολλανδία, ο Τομ Πάρκερ μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 20 χρονών, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του χωρίς νόμιμα έγγραφα (εξού και δεν ταξίδεψε ποτέ στο εξωτερικό). Άλλαξε το όνομα του, υποστηρίζοντας ότι είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ και αποκρύπτοντας την αληθινή καταγωγή του και το γεγονός ότι ήταν παράτυπος μετανάστης, στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δημοφιλή