Τζο Λάισετ: Aπειλεί να «κάνει κομμάτια» 10.000 λίρες αν ο Μπέκαμ προωθήσει το Μουντιάλ του Κατάρ

Απογοητευμένη η LGBTQ κοινότητα με τον παλαίμαχο αστέρα που συμπράττει με μια χώρα, όπου καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις.
Comic Relief via Getty Images

Ο παλαίμαχος αστέρας του αγγλικού ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατηγορείται ότι αποφάσισε έναντι αδράς αμοιβής να είναι πρεσβευτής στη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη χώρα καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

Ο Τζο Λάισετ μάλιστα, δηλώνει ότι θα πετάξει 10.000 λίρες στον τεμαχιστή, εάν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν ακυρώσει τη συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών εντός μιας εβδομάδας. Ο διάσημος κωμικός ωστόσο, υπόσχεται ότι εάν ο Μπέκαμ διακόψει τους δεσμούς του με την χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύππελλο, θα δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Μπέκαμ κατά καιρούς έχει υποστηρίξει τους ομοφυλόφιλους, οπαδούς και παίκτες, με αποέλεσμα να έχει αποθεωθεί από την LGBTQ και να θεωρείται είδωλο για τα άτομα της κοινότητας. Για την συγκεκριμένη συμφωνία, θα αμοιφθεί με το ποσό των 150 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, το Κατάρ, η διοργανώτρια χώρα του φετινού Μουντιάλ, απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Human Rights Watch τον περασμένο Σεπτέμβριο διαπίστωσε ότι πολλά queer άτομα κρατούνται χωρίς καμία κατηγορία, σε εώς και δύο μήνες απομόνωση, ενώ δέχονται και βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις, που δεν αντίκεινται στους νόμους περί «ηθικής».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή