Βελιγράδι: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους ελληνικής εταιρείας - Σκίστηκε η άτρακτος (βίντεο)

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και ευτυχώς όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.
NurPhoto via Getty Images

Αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες τύπου Embraer E-195 που εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής (18/2) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, μία ώρα από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον σερβικό αερομεταφορέα, AirSerbia και σύμφωνα με αναφορές, προσέκρουσε από την αριστερή πλευρά σε μονάδα φωτισμού του διαδρόμου με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές.

Απογειώθηκε στην προγραμματισμένη ώρα, αλλά δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, και σύμφωνα με περιγραφές «έτρεμε», ενώ μία ώρα μετά επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αεροσκάφος προσγειώθηκε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα (περίπου 70 χλμ./ώρα πάνω από την κανονική). Αυτό πιθανότατα οφειλόταν στο γεγονός ότι το ένα πτερύγιο είχε υποστεί ζημιά.

Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος έτρεμε καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και ευτυχώς όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Στο αεροπλάνο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές καθώς αποτυπώνεται μία τρύπα στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας. Ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς.
Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

Δημοφιλή