ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2019 08:26 EEST

Βέλγιο: Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της για 6 ημέρες. Μια καταιγίδα της έσωσε τη ζωή

Τι αποκάλυψε η ίδια για την απίστευτη περιπέτειά της.

Associated Press

Μια γυναίκα παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της για έξι ημέρες, μετά την ανατροπή του κατά τη διάρκεια του πρωτόγνωρου για την Ευρώπη καύσωνα με τις θερμοκρασίες-ρεκόρ, έμεινε ζωντανή πίνοντας βρόχινο νερό μέσα από ένα άδειο κουτί για τσίχλες και σκεπτόμενη τα παιδιά της.

Η Μαρία Κορίν Μπαστίντ τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη της όταν το όχημά της εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε σε δρόμο, κοντά σε δασική έκταση στη Λιέγη, σύμφωνα με το Skynews.

 

Associated Press

Η 46χρονη είπε ότι το τηλέφωνό της χτυπούσε συνεχώς την πρώτη νύχτα, αλλά δεν μπορούσε να το φτάσει καθώς πονούσε πολύ για να κινηθεί.

«Την επόμενη μέρα το τηλέφωνο σταμάτησε να κουδουνίζει, ήξερα ότι η μπαταρία είχε τελειώσει» είπε στον βελγικό τηλεοπτικό σταθμό RTBF.

«Προσπάθησα να ουρλιάζω όταν άκουγα ανθρώπους, αλλά προφανώς κανείς δεν μπορούσε να με ακούσει».

Οπως είπε ότι η ζέστη ήταν «αφόρητη στην αρχή» αλλά κατάφερε να ανοίξει μια πόρτα με το πόδι της.

«Στη συνέχεια, άρχισε να βρέχει το Σαββατοκύριακο και αυτό ήταν καλό», δήλωσε. «Από την άλλη πλευρά, έπρεπε να κοιμηθώ στο νερό για δύο νύχτες»

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν σε περισσότερο από 40C έχανε τις αισθήσεις της κάθε τόσο και επανερχόταν λόγω του αβάσταχτου πόνου από τους τραυματισμούς της.

Κατάφερε να παραμείνει ζωντανή συλλέγοντας το νερό της βροχής από μια καταιγίδα. «Προσπάθησα να πίνω συμπληρώνοντας ένα μικρό κουτί τσίχλας», είπε.

«Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να είμαι ξαπλωμένη με την πλάτη μου πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά είχα την αίσθηση ότι η πλάτη μου ήταν σκισμένη», είπε.

«Νόμιζα ότι δεν θα γλίτωνα. Αλλά ήθελα να ζήσω για τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να πιστεύουν ότι είχα κάνει κάτι ηλίθιο, όπως ότι αυτοκτόνησα».

Την 46χρονη εντόπισε μια γυναίκα τη Δευτέρα, αφού ο γιος της είχε βάλει τις αφίσες παντού ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν έρευνες των αρχών μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της.

Twitter/Veille infopol

«Μου είπε ότι με έψαχναν παντού», είπε. «Εμεινε μαζί μου όλη την ώρα και αυτή η κυρία νομίζω ότι είναι ο φύλακας άγγελος μου».

Πηγή: Skynews