ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2018 14:42 EET | Updated 20/11/2018 14:45 EET

Video game καλεί τους παίκτες να σκοτώσουν γκέι, Εβραίους, κομμουνιστές και δημοσιογράφους

««Όλοι οι λευκοί άνδρες πρέπει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν χωρίς έλεος όσους περισσότερους μπορούν»

CLIFFOLER101 / YOUTUBE

Oνομάζεται Angry Goy II και αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του original video game (Agry Goy που φέρεται να σχεδιάστηκε από την Wheel Maker Studios) και έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες να κερδίζουν πόντους σπρώχνοντας Εβραίους στα κρεματόρια. Στην αρχική έκδοση ένας νεο-ναζί αποφάσιζε επίσης να σκοτώσει μαύρους και πρόσφυγες, αφού είχε μάθει πως υπάρχουν 6εκατ πρόσφυγες στη χώρα του. 

Τώρα, η νέα έκδοση, πάει ένα βήμα παραπέρα αν και παραμένει πιστή στην προώθηση του μίσους και της βίας...Έτσι ζητά από τους παίχτες να σκοτώσουν ομοφυλόφιλους, Εβραίους, και άλλες μειονότητες αλλά και δημοσιογράφους και κομμουνιστές. Όλες δηλαδή τις ομάδες που στο διαταραγμένο μυαλό ενός νεο-ναζιστή και οπαδού της θεωρίας της «λευκής υπεροχής», συνιστά τον εχθρό. 

Οπαδός αυτής της ιδεολογίας, ο αμερικανός Christopher Cantwellπροωθεί το νεο-ναζιστικών κανόνων video game με κάθε τρόπο και όπως προπαγανδίζει μέσω του Radical Agenda podcast website το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για download. 

Το σενάριο της μισαλλοδοξίας  

O ίδιος αναφέρεται στο σενάριο στο οποίο καλείται να ενταχθεί ως παίχτης-πρωταγωνιστής ο ενδιαφερόμενος ως εξής: «Αριστεροί τρομοκράτες έχουν απαγάγει τον πρόεδρο! Εάν δεν σωθεί, ο δυτικός πολιτισμός θα καταρρεύσει. Έχεις τα κότσια ή είσαι κότα;». 

Οι παίχτες, προκειμένου να «σώσουν τον πρόεδρο» πρέπει να περάσουν διάφορες πίστες και να επιτύχουν να βγουν ζωντανοί, σκοτώνοντας φυσικά τους εχθρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επίπεδα- μεταξύ άλλων- είναι «Το αρχηγείο των Κομμουνιστών» που φυσικά ο παίχτης σκοτώνει αριστερούς-κομμουνιστές, ακολουθεί το «Δίκτυο Ψευδών Ειδήσεων» (Fake News Network) όπου σκοτώνει δημοσιογράφους, το Αρχηγείο για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (LGBTQ+ Agenga HQ). 

Οι παίχτες εισβάλλουν σε night clubκαι πρέπει να πυροβολήσουν ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ ενώ σύμφωνα με το Advocate οι άνδρες γκέι «ξεχωρίζουν» ως στόχοι αφού είναι μαρκαρισμένοι με ένα πέος. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε αυτό το level όπου λαμβάνει χώρα η επίθεση στο night club με στόχο τη δολοφονία των γκέι, θυμίζει πολύ ως «σκηνικό» την ένοπλη επίθεση στο κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο της Φλόριοντα, τον Ιούνιο του 2016 όποτε σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι. 

Ποιος είναι ο Cantwell, o νεο-ναζί που βάσει τα κλάματα

Σύμφωνα με το LGBTQ Nation, ο Catwell έγραψε στον γνωστό ακροδεξιό διαδικτυακό τόπο, Gab: «Όλοι οι λευκοί άνδρες πρέπει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν χωρίς έλεος όσους περισσότερους @##$%$%^%$##@ μπορούν στο νέο παιχνίδι Angry Goy2!».

Σημειώνεται πως ο Cantwellέγινε ευρέως γνωστός στις ΗΠΑ- και όχι μόνο- το 2017 ως το πρόσωπο της ιδεολογίας της «λευκής υπεροχής» στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Charlottesville με κεντρικό σύνθημα «Ενώστε τη Δεξιά». Η πορεία σημαδεύτηκε από επεισόδια και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν. 

Μετά την πορεία όλοι αποκαλούσαν τον Cantwell ως ο «κλαψιάρης Ναζί» αφού σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube έκλαιγε λέγοντας έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψη με την κατηγορία της υποκίνησης βίαιων επεισοδίων. 

Αντιδράσεις και φόβοι

Το Community Security Trust,που μάχεται κατά του αντισημιτισμού σχολίασε στο Newsweek σχετικά με το νέο, αναβαθμισμένο video game: «Μπορεί να φαντάζει σαν ένα ακόμη αξιολύπητο επίδειξης φυλετικού μίσους, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια σοβαρή προτροπή για διάπραξη δολοφονιών μέσα σε gay clubs, συναγωγές κ.α. Όλοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα για αυτές τις ένοπλες επιθέσεις με πολλά θύματα σε τέτοιους χώρους και έτσι αυτό το αποκαλούμενο “παιχνίδι” καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνο και προκαλεί αποστροφή». 

Σημειώνεται πως το clip για την αρχική έκδοση του παιχνιδιού είχε αναρτηθεί στο YouTube το οποίο όμως λίγο μετά το κατέβασε, εκδίδοντας και σχετική ανακοίνωση: «Η ρητορική του μίσους δεν έχει καμία θέση στην πλατφόρμα του YouTube και οι πολιτικές μας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρες. Ενεργούμε άμεσα και αφαιρούμε κάθε περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών, όπως υπάρχει επισήμανση από τους χρήστες».

Πηγή: Newsweek, Advocate, Independent, Gap