Βίντεο βγαλμένο από καρτούν: Οικογένεια αρκούδων άραξε σε πισίνα σπιτιού για να δροσιστεί

Πάλι καλά που δεν έχουμε πισίνα.
Brooks River, Katmai National Park, Alaska, September 2022More stuff: www.wortsucher.de
Brooks River, Katmai National Park, Alaska, September 2022More stuff: www.wortsucher.de
Claus Cramer / 500px via Getty Images

Με τις θερμοκρασίες στην Νότια Καλιφόρνια να είναι ιδιαίτερα υψηλές αυτό τον μήνα, άπαντες αναζητούν μια όαση δροσιάς - ακόμα και οι αρκούδες.

Κάπως έτσι, μια οικογένεια αρκούδων στην πόλη Μονρόβια, περίπου 30 λεπτά έξω από το Λος Αντζελες, επισκέφτηκε την αυλή ενός σπιτιού της περιοχής με πισίνα, η οποία έμοιαζε ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα από τον καυτό ήλιο.

Βίντεο που κατέγραψε ένοικος του σπιτιού δείχνει μια αρκούδα και τα μικρά της να περιφέρονται στο ακίνητο. Κάποια στιγμή η ενήλικη αρκούδα πήδηξε στην πισίνα και ξεκίνησε να κολυμπάει ενώ δύο μικροσκοπικά μωρά παρακολουθούσαν με περιέργεια. «Απλώς έκαναν τα δικά τους», είπε ο Ρικ Μαρτίνεζ που βιντεοσκοπούσε το απίθανο σκηνικό.

Ο Μαρτίνεζ είπε ότι βλέπει συχνά αρκούδες στο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην άκρη ενός εθνικού δρυμού. Η πρώτη φορά που τις αντίκρισαν ήταν λίγο αφότου μετακόμισαν στο σπίτι τον Νοέμβριο του 2022. Εκτοτε, επιστρέφουν τακτικά στη βίλα του.

Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι, εντόπισε την οικογένεια των αρκούδων στην πίσω αυλή. «Ετυχε να είμαι στο σπίτι. Ενώ έτρωγα το μεσημεριανό μου άκουσα έναν θόρυβο», περιγράφει. Ενα από τα μικρά, μάλιστα, προσπάθησε να περάσει μέσα από μια κλειστή γυάλινη πόρτα.

Ο ίδιος είπε ότι απολαμβάνει τις επισκέψεις των αρκούδων αλλά λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις, π.χ. δεν αφήνει σκουπίδια έξω και τα πετάει μακριά από το σπίτι. Αναμένει, δε, να δει τώρα περισσότερες οικογένειες να διασχίζουν την αυλή του, καθώς κοντοζυγώνει η εποχή του ζευγαρώματος. «Είναι ευπρόσδεκτες εδώ - μπορούν να έρθουν να κάνουν μια βουτιά όποτε θέλουν», καταλήγει ο Μαρτίνεζ.

(με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή