Βόλος: Υπόθεση bullying 13χρονου πίσω από το δήθεν επεισόδιο των γονιών του με συμμαθητές του

Πέρυσι υπάρχει καταγγελία, ότι του έδεσαν τα χέρια και έκαψαν την παλάμη του με τσιγάρο.
Carol Yepes via Getty Images

Για δύο χρόνια δέχονταν bullying ένας 13χρονος μαθητής Β’ Γυμνασίου με νοητική στέρηση και χρειάστηκε ένα επεισόδιο μεταξύ των γονιών του και τριών συμμαθητών του, όπως τουλάχιστον είχε καταγγελθεί από τους γονείς τους, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ειδικότερα όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ο 13χρονος δέχονταν bullying για δύο τουλάχιστον χρόνια από τους τρεις συμμαθητές του και το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μάλιστα πέρυσι υπάρχει καταγγελία, ότι του έδεσαν τα χέρια και έκαψαν την παλάμη του με τσιγάρο.

Οι γονείς του 13χρονου, 60 χρόνων ο πατέρας και 50 η μητέρα, αθωώθηκαν για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν, καθώς η γυναίκα απλά είχε επιπλήξει τους συμμαθητές του γιού της και ζήτησε να το αφήσουν ήσυχο, ενώ η αστυνομία δεν βρήκε το όπλο με το οποίο οι γονείς των τριών κατήγγειλαν ότι απείλησαν τα παιδιά τους.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι το παιδί χθες, Δευτέρα, εκφοβίστηκε εκ νέου λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα και έφυγε από το σχολείο με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν οι γονείς του. Σημειώνεται ότι ένας από τους τρεις μαθητές που υπέβαλλαν τον 13χρονο σε bullying τιμωρήθηκε με αποβολή έξι ημερών, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για να προστατευτεί γενικότερα ο 13χρονος όπως τόνιζαν συνεχώς οι γονείς, ζητώντας να προστατευτεί το παιδί τους.

Οι γονείς ενός από τα παιδιά που έκαναν τη καταγγελία, ότι οι γονείς του 13χρονους τους μίλησαν άσχημα και τους απείλησαν με όπλο, έπεσαν σε αντιφάσεις καταθέτοντας για το περιστατικό, ενώ οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι το παιδί τους είναι αυτό που πήρε αποβολή και ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε κλοπή ενός δικύκλου.

Σωκράτης Σαβελίδης: Δυστυχώς είναι παρά πολλά τα περιστατικά

Περιστατικό κοπέλας που δέχθηκε bullying και είχε εκδορές στο σώμα της, αλλά δεν έλεγε στους γονείς της τι συνέβαινε, ούτε στους καθηγητές της, κατήγγειλε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, κληθείς να σχολιάσει το Bullying στα σχολεία.

Επισήμανε ότι πολλά παιδιά δεν μαρτυρούν τι συμβαίνει γιατί φοβούνται μην τους αποκαλέσουν «καρφιά» ή γίνει πιο κόλαση η ζωή τους. Επιπλέον τόνισε ότι στην περίπτωση του 13χρονου στον Αλμυρό έχουν επιληφθεί οι επιστήμονες του ΠΕΚΕΣ, αν και όπως είπε τα περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού του 13χρονου ήταν εκτός σχολείου.

«Προσπαθούμε ως εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα με παιδαγωγικό και δημοκρατικό τρόπο. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ένα περιστατικό bullying και ο νόμος περιγράφει κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που συμβαίνει».

Πηγή: Ertnews

Δημοφιλή