ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2019 16:49 EET | Updated 13/12/2019 16:52 EET

Βρετανία: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Τζέρεμι Κόρμπιν

Αφού αυτός δήλωσε πως δεν επιθυμεί άλλο να συνεχίσει στην ηγεσία.

Henry Nicholls / Reuters

Η τεράστια εκλογική ήττα του Τζέρεμι Κόρμπιν είναι γεγονός. Ο Μπόρις Τζόνσον, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ως εκ τούτου θα συνεχίσει στη θέση που βρίσκεται.

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ενημέρωσε πως δεν θα συνεχίσει στην ηγεσία του κόμματος.

Η βρετανική έκδοση της HuffPost παρουσιάζει τα επικρατέστερα ονόματα που θα αναλάβουν πιθανότατα το τιμόνι των Εργατικών.

 

Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

ASSOCIATED PRESS

Πρόκειται για μια θερμή υποστηρίκτρια του Τζέρεμι Κόρμπιν. Είναι η δεύτερη αγαπημένη στην κούρσα της ηγεσίας των Εργατικών. Η σαραντάχρονη γυναίκα είναι αρκετά νεότερη από τον Κόρμπιν, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει ακόμα πιο νέους ψηφοφόρους.

 

Άνγκελα Ρέινερ

ASSOCIATED PRESS

Η 39 ετών Ρέινερ θα ήταν επίσης, σύμφωνα με την άποψη πολλών, μια ιδανική επιλογή. Κι αν η ίδια βρεθεί στην προεδρία του κόμματος, θα πρόκειται για μια πολιτικό με ιστορία, σε αντίθεση με τους περισσότερους βουλευτές.

Είναι η κόρη μιας γυναίκας με διπολική διαταραχή, που έμεινε έγκυος στα 16 και αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο. Έχει μιλήσει δεκάδες φορές ανοιχτά για το πώς το πρόγραμμα «Sure Start» του Τόνι Μπλερ τη βοήθησε να συνεχίσει τις σπουδές της και να κερδίσει πίσω τη ζωή της.

Μιλώντας στη HuffPost Uk για τα πιθανά αίτια της ήττας του κόμματος είχε πει:«Δεν νομίζω ότι έγινε επειδή είμαστε υπερβολικά σοσιαλιστές και δεν νομίζω πως έγινε επειδή δεν είμαστε αρκετά σοσιαλιστές».

 

Κέιρ Στάρμερ

ASSOCIATED PRESS

Ο σκιώδης υπουργός για το Brexit είναι στην πραγματικότητα το φαβορί για να κερδίσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο άνδρας, που είναι 57 ετών, φημίζεται για τις πετυχημένες του προσπάθειες να υποστηρίξει τον Κόρμπιν στην πρόταση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Στάρμερ είναι το αγαπημένο όνομα των στοιχηματικών, ενώ όπως αποδεικνύεται έχει 33,3% πιθανότητες να αναλάβει. Η αποδυνάμωση του κόμματος των Εργατικών στις περιοχές που τάχθηκαν υπέρ του Brexit είναι μάλλον το μόνο που απειλεί κατά πρόσωπο τον Βρετανό πολιτικό.

 

Εμιλι Θόρνμπερι

ASSOCIATED PRESS

Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Κόρμπιν από τα πρώτα βήματα στην πολιτική του καριέρα. Η μετατόπιση των θέσεων της ωστόσο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών την έκανε να έρθει σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος. Σε γενικές γραμμές, η Θόρνμπερι τάσσεται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα για το κόμμα αν βρισκόταν εκείνη στην ηγεσία.

 

Τζες Φίλιπς

Henry Nicholls / Reuters

Η βουλευτής έγινε γνωστή όταν το 2015 είπε πως «θα μαχαίρωνε τον Κόρμπιν μπροστά του και όχι πισώπλατα αν οδηγούσε το κόμμα στην ήττα». Τον Οκτώβριο επίσης η Φίλιπς είχε τονίσει πως θα μπορούσε να αναμετρηθεί σε οποιαδήποτε μάχη. Τον Μάρτιο είχε πει στους «The Times» πως θα γινόταν άνετα πρωθυπουργός.

 

Ιβέτ Κούπερ

ASSOCIATED PRESS

Σε περίπτωση που η καταστροφική ήττα αποτελέσει το έναυσμα για αλλαγή πολιτικής προς το κέντρο -που σημαίνει αυτόματα και την επιστροφή της πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, η 50χρονη γυναίκα, βουλευτής των Εργατικών και πρώην υποψήφια την αρχηγία μπορεί εκ νέου να θέσει υποψηφιότητα.

(Με πληροφορίες από Huffpost Uk)