Βρετανία: Άφησαν επιβάτιδα με αναπηρία στο αεροσκάφος μιάμιση ώρα μετά την προσγείωση

Είχε φροντίσει για την παροχή βοήθειας εδώ και τρεις, τος το θύμισε και πριν την πτήση αλλά μάταια. Το Γκάτγουικ ζητά συγνώμη και λέει πως θα γίνει έρευνα.
Sonia Sodha, Twitter
Sonia Sodha, Twitter
Sonia Sodha, Twitter

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, ζήτησε συγγνώμη από επιβάτιδα με αναπηρία που έμεινε σε αεροπλάνο για περισσότερο από μιάμιση ώρα μετά την προσγείωσή του.

Η Βικτόρια Μπρινγκέλι, η οποία είναι παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, είπε ότι αρχικά της είπαν ότι θα χρειαζόταν 50 λεπτά για να τη βοηθήσει κάποιος να να βγει από το αεροσκάφος.

Η αντιμετώπιση της έχει προκαλέσει κριτική από την πρώην Παραολυμπιονίκη και βαρόνη Τάνι Γρκεί Τόμσον ενώ η διοίκηση ο αεροδρομίου χαρακτήρισε τη μεταχείριση της γυναίκας ως ”απαράδεκτη”.

Η ίδια δήλωσε: ”Είχα κανονίσει για την ανάγκη παροχής βοήθειας τρεις μήνες νωρίτερα, τους το υπενθύμισα πριν από δύο εβδομάδες και παρόλα αυτά δεν έλαβα την υπηρεσία που περίμενα”.

Η φίλη της γυναίκας, Σόνια Σόντα ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της ενώ περίμενε εντός του αεροσκάφους και γράφει: Γεια σου αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Έχουν αφήσει τη φίλη μου Βικτόρια, που είναι άτομο με αναπηρία, σε αεροπλάνο που έχει προσγειωθεί εδώ και μια ώρα. Είναι απαράδεκτο.

Η βαρόνη Τόμσον είπε ότι είχε πρόσφατα μια παρόμοια εμπειρία. ”Πετούσα για Βερολίνο, το αεροπλάνο καθυστέρησε δυόμισι ώρες, αλλά αφού περίμενα λίγο περισσότερο από μισή ώρα στο αεροσκάφος, δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμία σαφή πληροφορία για το πότε επρόκειτο να έρθει η βοήθεια”.

Ο ανταποκριτής του BBC ειδικός σε θέματα ασφάλειας Φρανκ Γκάρντνερ, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, είπε ότι τέτοιες καταστάσεις του είναι δυστυχώς πολύ ”οικείες”. ”Τα αεροδρόμια φαίνεται να έχουν μείνει πίσω. Το επίπεδο των επενδύσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για να βγάλουν χρήματα σε αυτά τα αεροδρόμια δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθεια και τα χρήματα που χρειάζονται για να βγουν οι επιβάτες με αναπηρία από το αεροπλάνο την ίδια στιγμή με όλους τους άλλους”.

Το αεροδρόμιο είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: BBC