Βρετανία: Καταδίκη δύο Ιταλών για κτηνώδη βιασμό σε κλαμπ το 2017

Το θύμα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Metropolitan police/PA
Metropolitan police/PA
Metropolitan police/PA

Σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν δύο Ιταλοί που βίασαν μια γυναίκα σε κλαμπ του Σόχο στο Λονδίνο το 2017.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, o Φερντινάντο Ορλάντο, 25 ετών, και ο Λορέντζο Κοστάντζο, 26 ετών, Ιταλοί υπήκοοι, διέπραξαν τον βιασμό στο δωμάτιο συντήρησης του κλαμπ Toy Room στο κεντρικό Λονδίνο στις 26 Φεβρουαρίου του 2017. Οι δύο άνδρες κατεγράφησαν από κάμερα να κάνουν «high-five» και να αγκαλιάζονται μετά, έχοντας εγκαταλείψει την 23χρονη, η οποία ένιωθε μεγάλους πόνους, στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τους επέστρεψαν στην Ιταλία, ωστόσο εν τέλει έπεσαν στα χέρια της βρετανικής δικαιοσύνης αφού ο Κοστάντζο επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα στο Λονδίνο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε την Παρασκευή πως και οι δύο τους ήταν ένοχοι για βιασμό, και καταδικάστηκαν σε επτάμισι χρόνια ο καθένας.

Το θύμα δήλωσε πως θυμάται να νιώθει «απίστευτο πόνο» και να μην είναι σε θέση να περπατήσει. Ο βιασμός της προκάλεσε «συνεχή φόβο», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαλαρώσει ή να διασκεδάσει τις εξόδους με τους φίλους της.

Η ίδια είπε πως δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί την επίθεση. «Όταν έμαθα πως δεν εμπλεκόταν μόνο ένας άνδρας, ένιωσα να αρρωσταίνω σκεπτόμενη πως δύο άνδρες μου έκαναν κάτι τόσο φρικτό».

Όταν έμαθε ότι είχαν καταγράψει τον βιασμό, είπε πως ένιωσε τόσο οργισμένη που «ήθελα να κάνω εμετό».

«Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πώς δύο άνθρωποι μπορεί να φερθούν σαν τέτοια κτήνη σε άλλον έναν άνθρωπο και να το θεωρούν αστείο ή λόγο περηφάνειας. Δεν συναίνεσα στο σεξ με κανένα από αυτούς, εκείνη τη νύχτα ή άλλη στιγμή».

Μετά το συμβάν, ένα ζευγάρι Γάλλων τη βοήθησε να πάει σπίτι της και συγκάτοικος κάλεσε το ασθενοφόρο, που ενημέρωσε την αστυνομία. Τα τραύματά της ήταν τέτοια που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκονταν για μαθήματα αγγλικών σε σχολή εκμάθησης γλωσσών στο κεντρικό Λονδίνο. Ο Κοστάντζο έφυγε από τη χώρα μερικές ώρες μετά την επίθεση, και ο Ορλάντο μια εβδομάδα μετά. Ο πρώτος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου τον Μάριο του 2018, ενώ ο Ορλάντο αργότερα ήρθε σε επαφή με την αστυνομία και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και συνελήφθη.

Κατά τη δίκη παραδέχτηκαν ότι είχαν δει βίντεο που είχε τραβηχτεί από κινητό με τον βιασμό, αλλά υποστήριξαν πως το σεξ ήταν συναινετικό.