Βρετανία: Οκταήμερη απεργία στο αεροδρόμιο Γκάτφουικ απειλεί τις καλοκαιρινές διακοπές

Το αεροδρόμιο θα παραλήσει στην καρδιά του καλοκαιριού στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και 4-8 Αυγούστου με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται.
Alphotographic via Getty Images

Σε οκταημέρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, προκαλώντας πιθανώς ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα για χιλιάδες επιβάτες σε μια θερινή περίοδο υψηλής κίνησης.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι περίπου 950 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και το προσωπικό εδάφους, θα προχωρήσουν σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα για τέσσερις ημέρες στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και στη συνέχεια για άλλες τέσσερις ημέρες, στις 4-8 Αυγούστου.

«Δεδομένης της έκτασης της απεργιακής κινητοποίησης, η αναστάτωση, οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι αναπόφευκτες σε όλο το αεροδρόμιο», ανέφερε το Unite σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρία λειτουργίας του αεροδρομίου του Γκάτγουικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ νότια του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις αεροπορικές εταιρίες με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχουν εκπονήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις εκτελούνται όπως έχουν προγραμματιστεί.

Από το Γκάτγουικ, βασικό κόμβο για πτήσεις προς θερινούς προορισμούς στη νότια Ευρώπη, οι εταιρίες easyJet, TUI και British Airways εκτελούν εκατοντάδες δρομολόγια κάθε μέρα.

Η easyJet έχει ήδη περικόψει το 2% του προγράμματος των θερινών της πτήσεων, κυρίως από το Γκάτγουικ, λόγω ανησυχιών ότι ζητήματα με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα επηρεάσει το πτητικό της πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή