Γαλλία: Σάλος με το πανάκριβο ρολόι του Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη εν μέσω των ταραχών και επικρίθηκε επειδή αφαίρεσε μετά από λίγα λεπτά το πολυτελές ρολόι του.
POOL via Reuters

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε δριμεία κριτική αφού αφαίρεσε ένα πολυτελές ρολόι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η Γαλλία κατακλύζεται από διαμαρτυρίες και απεργίες για την απόφαση του κ. Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64.

Οι εκπρόσωποι του Μακρόν δήλωσαν ότι ο πρόεδρος αφαίρεσε το ρολόι του επειδή «χτυπούσε στο τραπέζι».

Αλλά οι επικριτές του ισχυρίστηκαν ότι το ρολόι του κ. Μακρόν δείχνει ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Το περιστατικό συνέβη εν μέρει μέσω μιας συνέντευξης την Τετάρτη, όταν ο Μακρόν δικαιολογούσε τους λόγους για την αλλαγή στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Καθώς ακουμπούσε τους πήχεις του στο τραπέζι, ακουγόταν ένας γδούπος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έβαλε τα χέρια του κάτω από το τραπέζι καθώς συνέχιζε να μιλάει. Όταν αυτά εμφανίστηκαν ξανά, το ρολόι είχε αφαιρεθεί.

Η ομάδα του επέμεινε ότι η απομάκρυνση ήταν εντελώς τυχαία. Αλλά το ρολόι που έλειπε χτύπησε στο μάτι των επικριτών του.

H Κλεμάνς Γκετί βουλευτής του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος ”Ανυπότακτη Γαλλία”, συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά της αύξησης των συνταξιοδοτικών.

Εγραψε στο Twitter ότι ενώ ο πρόεδρος ισχυρίζεται ότι όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έχουν άνευ προηγουμένου αγοραστική δύναμη, «η τελική εικόνα» ήταν ότι «ο ίδιος αφαίρεσε το όμορφο πολυτελές ρολόι του». «Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα αστείο», είπε η κυρία Γκετί.

«Ο τίτλος ο ”πρόεδρος των πλουσίων” ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο ακριβής», είπε η συνάδελφός της, Φαρίντα Αμρανί.

Ο Μακρόν, σύμφωνα με το κυβερνητικό μέγαρο, φορά ένα ρολόι της γαλλικής εταιρείας Bell&Ross με μπλε καντράν και μαύρο λουράκι το οποίο είναι διακοσμημένο μ′ ένα εξατομικευμένο οικόσημο. Το συγκεκριμένο ρολόι κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ (δίχως το οικόσημο), αν και ισχυρισμοί χρηστών στο Twitter ανεβάζουν το κόστος του συγκεκριμένου μοντέλου έως και τα 80.000 ευρώ!

Πηγή: BBC

Δημοφιλή