Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες ζητούν πολίτες του Αγρινίου

329 πολίτες της πόλης με επιστολή τους στον Αρχιεπίσκοπο.
.
.
Eurokinissi

«Η φωνή της καμπάνας θα διαμηνύσει προς όλους τον πόνο μας, το πένθος μας και την απόλυτη αντίθεσή μας στην ανατροπή της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων».

329 πολίτες του Αγρινίου ζητούν - με επιστολή τους στον Αρχιεπίσκοπο - να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, οι πολίτες από το Αγρίνιο αποκαλούν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια «νομοσχέδιο της ντροπής» και ζητούν οι καμπάνες να ηχήσουν πένθιμα όχι μόνο στην πόλη τους, αλλά και σε όλη τη χώρα.

«Προτείνουμε και παρακαλούμε να προτρέψετε τους ιερείς μας κατά την ώρα, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της ντροπής, να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών μας σε όλη την Χώρα», σημειώνουν στην επιστολή και συνεχίζουν λέγοντας πως «είμαστε βέβαιοι ότι η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θα τύχει και ειρωνειών από τα γνωστά όργανα της αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι ο πολυμηνυματικός πένθιμος ήχος της θα αφυπνίσει και πολλές συνειδήσεις».

Παράλληλα, στην επιστολή τους κάνουν λόγο και για την εμμονική προσπάθεια γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα έναν «επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο» παρά την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν «η εμμονική όμως προσπάθεια των γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα μας αυτόν τον επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο ερήμην της βουλήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όχι μόνο μας θλίβει, αλλά μας προκαλεί και ιερή αγανάκτηση. Τα συναισθήματά μας δε αυτά επαυξάνονται και από το γεγονός ότι η μητέρα μας Εκκλησία με προκλητική περιφρόνηση αποκλείστηκε από τη σχετική διαβούλευση».

Αναλυτικά η επιστολή

«Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι την ευχή Σας.

Οι υπογράφοντες, όλοι κάτοικοι της πόλεως του Αγρινίου, απευθύνουμε προς τα σεπτά πρόσωπά Σας την παρούσα επιστολή με την ιδιότητα των πιστών μελών της Εκκλησίας μας και αυτήν των πνευματικών Σας τέκνων.

Η επιστολή μας αυτή είναι προϊόν της βαθιάς μας οδύνης ως ορθοδόξων χριστιανών και ελλήνων πολιτών εξαιτίας της προωθούμενης από την Κυβέρνηση νομοθέτησης του γάμου των ομοφυλοφίλων με το παρεπόμενο δικαίωμά τους για τεκνοθεσία.

Μετά τα όσα αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και γνωστοποίησε στο λαό του Θεού με την τεκμηριωμένη εγκύκλιό της, που αναγνώστηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στους ναούς μας, παρέλκει κάθε αναλυτική αναφορά μας στην επί θύραις εγκληματική νομοθέτηση κατά των ιερών θεσμών του γάμου και της από αιώνων πατροπαράδοτης ελληνορθόδοξης οικογένειας.

Η εμμονική όμως προσπάθεια των γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα μας αυτόν τον επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο ερήμην της βουλήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όχι μόνο μας θλίβει, αλλά μας προκαλεί και ιερή αγανάκτηση. Τα συναισθήματά μας δε αυτά επαυξάνονται και από το γεγονός ότι η μητέρα μας Εκκλησία με προκλητική περιφρόνηση αποκλείστηκε από τη σχετική διαβούλευση.

Συναφώς αξίζει να επισημάνουμε με συνοχή καρδίας ότι, εάν ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο αυτό, η πατρίδα μας θα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος στον κόσμο, που θα θεσμοθετήσει τον ψευδεπίγραφο γάμο των ομοφυλοφίλων.

Για όλα τα ανωτέρω επιθυμούμε πέραν της γνωστής επιστολής Σας προς τους έλληνες Βουλευτές, να δοθεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο, που θα ανακουφίσει και την χριστιανική συνείδηση του λαού μας.
Υιϊκώς προτείνουμε και παρακαλούμε να προτρέψετε τους ιερείς μας κατά την ώρα, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της ντροπής, να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών μας σε όλη την Χώρα.

Τούτο θα είναι μία ειρηνική αντίδρασή μας στο επιχειρούμενο ηθικό έγκλημα, αλλά συγχρόνως και μια σαφέστατη εκκλησιαστική του καταδίκη.
Η φωνή της καμπάνας θα διαμηνύσει προς όλους τον πόνο μας, το πένθος μας και την απόλυτη αντίθεσή μας στην ανατροπή της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θα τύχει και ειρωνειών από τα γνωστά όργανα της αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι ο πολυμηνυματικός πένθιμος ήχος της θα αφυπνίσει και πολλές συνειδήσεις. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Μητρόπολη Λαρίσης: «Πανστρατιά προσευχής» για το νομοσχέδιο

Σε «πανστρατιά προσευχής, προκειμένου να φωτιστούν όσοι νομοθετούν και να αποφασίσουν σωστά» σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καλούσε χθες 14/2 στις 9 το βράδυ η Μητρόπολη Λάρισας.

Παράλληλα, τοπικά Χριστιανικά Σωματεία κορύφωναν τις αντιδράσεις τους και ζητούσαν από τους τοπικούς βουλευτές να καταψηφίσουν αλλά και να μην απέχουν από την ψηφοφορία και «να συναισθανθούν το ιστορικό τους βάρος και να αρνηθούν να συμπράξουν στο επιχειρούμενο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν η Ένωση Θεολόγων Λάρισας, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος “Άγιος Δαμιανός ο Οσιομάρτυς”, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος “Ο Σάπφειρος”, ο Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος».

Δημοφιλή