ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/06/2019 18:54 EEST | Updated 04/06/2019 18:54 EEST

Γεννηματά: Έχω την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων

Τα μηνύματα που στέλνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά την σύγκρουση της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Eurokinissi

Στην εισήγηση της κατά την κοινή συνεδρίαση της  Κ.Ο και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τις επιλογές της –ουσιαστικά για την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου- χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες. Η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή. Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, καλώντας τα στελέχη να σταθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης –όπως είπε- ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε ενωτική και ξεκίνησε την τοποθέτηση της με μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως τόνισε, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.

«Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές  θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την επιβολή βαριάς φορολογίας και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης ενώ της επέρριψε ευθύνες για καλλιέργεια διχασμού, για φαινόμενα καθεστωτισμού, για παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα και για επίδειξη κυνισμού και αλαζονείας.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη «Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο», τόνισε για το κάλεσμα που κάνει στους ψηφοφόρους και υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και μπαίνει με νέα δυναμική στην πολιτική σκηνή.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη, δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας», είναι η θέση που εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε ότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μία καθαρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, εντολή  που θα αποτρέπει την κυριαρχία  της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ομιλίας της απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης και αγώνα.