Γερμανία: Επίθεση κατά ακροδεξιών δημοτικών συμβούλων του AfD που κατηγορεί "ακροαριστερούς"

Τις τελευταίες 9 ημέρες έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον άλλες δύο σοβαρές επιθέσεις σε βάρος ακροδεξιών πολιτικών και "εκτιβιστών".
"Πρώτα η πατρίδα μας" το σύνθημα στην αφίσα του AfD για τις Ευρεκλογές (Φραγκφούρτη, 30 Μαϊου 2024)
"Πρώτα η πατρίδα μας" το σύνθημα στην αφίσα του AfD για τις Ευρεκλογές (Φραγκφούρτη, 30 Μαϊου 2024)
via Associated Press

Νέα επίθεση κατά ακροδεξιών στην Γερμανία την παραμονή των ευρωεκλογών.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) δέχθηκαν επίθεση χθες Σάββατο από μασκοφόρους έξω από καφετέρια στο κέντρο της Καρλσρούης, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των δύο δημοτικών συμβούλων, τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης στην Καρσλρούη που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Στους τρεις τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τόπο της επίθεσης.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους κατόπιν εξακρίβωσης των στοιχείων τους.

Το AfD ανακοίνωσε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι στο σημείο βρέθηκε ένα μπαστούνι. Εάν χρησιμοποιήθηκε επίσης ρόπαλο του μπέιζμπολ δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει αλλά ούτε να το διαψεύσει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του AfD, περίπου 10 ακροαριστεροί συμμετείχαν στην επίθεση. «Χάρη στη θαρραλέα παρέμβαση υπαλλήλων προσωπικού ασφαλείας, οι οποίοι κάθονταν σε διπλανό τραπέζι, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», υπογραμμίζει.

Πηγές: DPA, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή