Γιατί η Λάρισα γέμισε κατσαρίδες

Το πρόβλημα είναι έντονο, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της πόλης.
gan chaonan via Getty Images

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο αηδιαστικά έντομα που υπάρχουν, ενώ οι περισσότεροι δεν αντέχουν ακόμα και στη σκέψη τους.

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, καλό θα ήταν να μην επισκεφτείτε τη Λάρισα το διάστημα αυτό, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αυξημένους πληθυσμούς σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο onlarissa.gr, η κατάσταση σε αρκετές πολυκατοικίες έχει γίνει αφόρητη, με τα συνεργεία απεντόμωσης να είναι ανάρπαστα τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στον ιστότοπο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας κ. Θεόδωρος Καφφές, τόνισε: «Eμείς ψεκάζουμε επιλεκτικά σε κάποια σημεία και στα φρεάτια. Όμως δε μπορούμε να φαρμακώσουμε όλο το περιβάλλον. Αν δηλαδή ρίξουμε φάρμακο σε όλη την πόλη θα ρυπάνουμε αντί να κάνουμε καλό. Περιμένουμε τους πολίτες να μας ενημερώσουν και επεμβαίνουμε. Πρέπει όμως να γίνονται ψεκασμοί και στα σπίτια όπου υπάρχει το πρόβλημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

Για το θέμα ήδη έχει εκδώσει ανακοίνωση η ΔΕΥΑΛ, δίνοντας σχετικές οδηγίες για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων(κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ με εξωτερικό εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποιεί προληπτικές εφαρμογές στα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων, στις πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη, καθώς και κατασταλτικές εφαρμογές στα υπόλοιπα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων όπου απαιτείται.

Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη ΔΕΥΑΛ και στα τηλέφωνα 2410-687.129 και 2410-687.130(αρμόδιοι υπάλληλοι Νικόλαος Φασούλας και Ζωή Αγραφιώτη)».

Δημοφιλή