ΔΙΕΘΝΕΣ
09/09/2020 08:01 EEST

Γιατί δολοφονούν τα άλογα στη Γαλλία: Τουλάχιστον 150 περιπτώσεις σε λίγες ημέρες

Οι θεωρίες περιλαμβάνουν σατανική ιεροτελεστία, μακάβριο κυνήγι ή ένα είδος πρόκλησης στο Διαδίκτυο.

ASSOCIATED PRESS

Ο Ντιντιέ Φρουσέ, ιδιοκτήτης ενός στάβλου με περίπου 80 άλογα έξω από το Παρίσι, κοιτάζει με ανησυχία την ιδιοκτησία του τα βράδια. «Είναι αγχωτικό να σκεφτόμαστε τι μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή κάθε μέρα. Όταν φτάνουμε το πρωί δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε», εξομολογείται. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα έχει καταγράψει ακρωτηριασμούς και δολοφονίες σε περισσότερα από 150 άλογα. Οι βαρβαρότητες ποικίλλουν: Από κομμένα αυτιά και γδαρμένα δέρματα μέχρι κομμένα γεννητικά όργανα.  

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τα κίνητρα αυτών των πράξεων. Οι θεωρίες περιλαμβάνουν σατανική ιεροτελεστία, μακάβριο κυνήγι ή ένα είδος πρόκλησης στο Διαδίκτυο.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας επισκέφτηκαν τα τοπικά ιπποφορβεία και δεσμεύτηκαν να κάνουν τα παντα ώστε να μάθουν ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις και γιατί.«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι από αυτές τις απεχθείς πράξεις που διαπράχθησαν.

Έχουν γίνει 153 έρευνες σε ολόκληρη τη Γαλλία σε περισσότερες από τις μισές περιφέρειες της Γαλλίας.153 έρευνες εκ των οποίων περίπου τριάντα περιστατικά ειναι ιδιαίτερα σοβαρά, που αφορούν είτε στον θάνατο αλόγων ή εξαιρετικά βίαιους τραυματισμούς»,δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Η αστυνομία δεν ξεκαθαρίζει πόσα ατομα συμμετείχαν στις επιθέσεις και έχει συμβουλεύσει όσους έχουν στην κατοχή τους ή φροντίζουν άλογα να παρακολουθούν τα βοσκοτόπια και να αναφέρουν ύποπτες συμπεριφορές.

Πηγή: AFP.

Sponsored Box