Γιώργος Παπανδρέου: Αφετηρία νέων αγώνων η 18η Οκτωβρίου 2021

Tweet από τον πρώην πρωθυπουργό εν μέσω των σεναρίων υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
.
.
Eurokinissi

«Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού» γράφει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε tweet εν μέσω των σεναρίων περί υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στο tweet ο κ. Παπανδρέου κάνει αναφορά στη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές στις 18 Οκτωβρίου 1981, κάνοντας λόγο για μια ημέρα νίκης του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επαφές και συνομιλίες τις προηγούμενες ημέρες με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς και με τους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς θα πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής και η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από πλευράς του έστειλε από τη Χαλκίδα μήνυμα πως συνεχίζει την εκστρατεία του, σημειώνοντας πως οι «πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η πρόεδρος: να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής κλήθηκε να σχολιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αρνούμενος να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «.. δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κανείς πολιτική είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που, κατά το καταστατικό του, οργανώνει τώρα το ΚΙΝΑΛ».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για όσους δηλώνουν υποψήφιοι για την ηγεσία, ούτε για την κινητικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

«Νομίζω ότι εκφράζομαι με τον πιο δημιουργικό τρόπο για το πολιτικό σύστημα, για τη χώρα, κάνω ό,τι μπορώ, μιλώντας επί της ουσίας. Νομίζω ότι η συμβολή μας με το συνέδριο του Κύκλου, με τις συζητήσεις που κάνουμε, με τους ξένους που φέρνουμε, με τους Έλληνες που κινητοποιούμε, με όλον αυτό το διανοητικό πλούτο, είναι αυτό που ανήκει στη δική μου ευθύνη τώρα. Νομίζω ότι αυτό είναι κοινό κτήμα για όποιον ενδιαφέρεται, ανεξαρτήτως κόμματος, αλλά θα έλεγα ότι εάν ήμουν στη θέση ενός προοδευτικού πολίτη που έχει ενδιαφέρον για τις σύγχρονες εφαρμόσιμες ιδέες στην Ευρώπη, οι οποίες είναι ιδέες προοδευτικές, συμπεριληπτικές, θα ήταν χρήσιμο να κάνει ένα κόπο να δει αυτά που λέμε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αυτά που κάνει τον ικανοποιούν, έχοντας γυρίσει στα μαθήματα του στο πανεπιστήμιο, στο συγγραφικό κι ερευνητικό έργο.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ