Γνωρίστε τον άνδρα που θα περάσει 100 μερες κάτω απο το νερό για την επιστήμη (βίντεο)

Το ξενοδοχείο των 9 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται 9 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα είναι το σπίτι του μέχρι τις 9 Ιουνίου.
.
.
Instagram

Ο Τζόσεφ Ντιτούρι δεν έχει δει τον ήλιο για μέρες. Και δεν θα το ξαναδεί για μήνες. Από την 1η Μαρτίου, ο βιοϊατρικός μηχανικός και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται κάτω από το νερό, με στόχο να περάσει 100 ημέρες εκεί προκειμένου να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε αυτή η δοκιμασία στο σώμα του.

Η παραμονή του στο νερό, εάν είναι επιτυχής, θα σπάσει το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ για τον χρόνο ζωής κάτω από το νερό, το οποίο είχαν δύο βιολόγοι του Τενεσί το 2014, όταν έμειναν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για 73 ημέρες.

Ο Ντιτούρι, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Dr. Deep Sea, ζει στο Jules’ Undersea Lodge στο Κι Λάργκο της Φλόριντα - τον ίδιο υποβρύχιο χώρο όπου σημειώθηκε το προηγούμενο ρεκόρ.

Το ξενοδοχείο των 9 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται 9 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα είναι το σπίτι του μέχρι τις 9 Ιουνίου. Από εκεί θα κάνει έρευνα και θα δίνει εικονικές διαλέξεις για τους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, αναφέρει το

Ως μέρος αυτής της έρευνας, ο Ντιτούρι διερευνά τις επιπτώσεις της ζωής σε περιβάλλον υψηλής πίεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να αποτραπεί η είσοδος του νερού στο κατάλυμα, ο αέρας πρέπει να διοχετεύεται συνεχώς στον χώρο, γεγονός που δημιουργεί πίεση περίπου 1,6 φορές μεγαλύτερη από αυτή της επιφάνειας της Γης.

«Το ανθρώπινο σώμα δεν ήταν ποτέ τόσο πολύ κάτω από το νερό, επομένως θα παρακολουθούμαι στενά», λέει ο Ντιτούρι σε ένα δελτίο τύπου. «Αυτή η μελέτη θα εξετάσει κάθε τρόπο με τον οποίο αυτό το ταξίδι επηρεάζει το σώμα μου».

Ο Ντιτούρι ελπίζει ότι η υποβρύχια εμπειρία του θα μπορούσε να αποκαλύψει τρόπους καταπολέμησης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία και επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής.

Πριν μπει στο νέο του σπίτι, ο Ντιτούρι υποβλήθηκε σε ψυχοκοινωνικές, ψυχολογικές και ιατρικές εξετάσεις. Θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια και μετά τις 100 ημέρες του εγκλεισμού του.

«Θα με παρακολουθούμε», είπε ο Ντιτούρι στη Μέρι Ο′ Κόνελ του ABC News. «Το κομμάτι της ψυχικής υγείας είναι σημαντικό, γιατί βρίσκεσαι σε ένα απομονωμένο, περιορισμένο, ακραίο περιβάλλον».

Θα δοκιμάσει επίσης ένα πειραματικό μόνιτορ υγείας τεχνητής νοημοσύνης κατασκευασμένο από τη NASA που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αστροναύτες να είναι ασφαλείς σε μακρά διαστημικά ταξίδια.

Δημοφιλή