Ζακ Κωστόπουλος: Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;

Ποιος είναι ο άνθρωπος που πέθανε στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου
Facebook

Μοιραίο τέλος είχε η ληστεία την Παρασκευή, στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος που κατέληξε σε βαρύ τραυματισμό και στο θάνατο του επιδόξου ληστή.

Πρόκειται για τον Ζακ Κωστόπουλο,γνωστό για την ενεργή του δράση στην LGBT κοινότητα

Συγκλονιστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο 3pointmagazine τον Φεβρουάριο του 2017. Αναφέρει χαρακτηριστικά:« Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;». Αυτή τη στιγμή που το διαβάζουμε, η δήλωσή του φαίνεται μοιραία.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου συνελήφθη από τις αρχές, μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλωτσούν τον Κωστόπουλο, όταν εκείνος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο. Προσπάθησε να περάσει μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε βαρύτατα. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ολόκληρη η δήλωσή του: «Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. Για παράδειγμα, την επίθεση που δέχτηκα ως περιστατικό όταν το έγραψα, στο Facebook είχα θεωρητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Όμως σκεφτόμουν από όλους εσάς όταν το βλέπετε στο δρόμο, γιατί δεν κάνετε κάτι;»

Όλη η συνέντευξή του στο 3pointmagazine εδώ

Δημοφιλή