Ζαπορίζια: 23 νεκροί και 28 τραυματίες από πύραυλο λίγο πριν από την ρωσική φιέστα προσάρτησης

Ο Ουκρανός περιφερειακός κυβερνήτης δημοσίευσε τουλάχιστον μία εικόνα όπου διακρίνονται καμένα οχήματα και σοροί θυμάτων στο δρόμο.
|
Stringer . via Reuters

(Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε πυραυλική επίθεση που έπληξε αυτοκινητοπομπή αμάχων κοντά στην Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου), δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Μέχρι στιγμής, 23 νεκροί και 28 τραυματίες. Όλοι άμαχοι», γράφει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ολεκσάντρ Στάρουκ, περιφερειακός κυβερνήτης της Ζαπορίζια.

Ο Στάρουκ έγραψε ακόμα, ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν προς τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη. Δημοσίευσε τουλάχιστον μία εικόνα όπου διακρίνονται καμένα οχήματα και σοροί θυμάτων στο δρόμο.

Η Ρωσία δεν επιβεβαίωσε μέχρι στιγμής το χτύπημα.

Stringer . via Reuters
Stringer . via Reuters

Ωστόσο, αυτή η επίθεση έρχεται τη στιγμή που η Μόσχα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τέσσερις περιοχές στη Ρωσία, με πανηγυρική τελετή και συναυλία ροκ όπου ενδέχεται να εμφανιστεί και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από ένα δημοψήφισμα που επικρίθηκε διεθνώς, καθώς διεξήχθη υπό τις κάννες των όπλων στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Στάρουκ είπε ότι όσοι ήταν στο κονβόι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη για να πάρουν τους συγγενείς τους και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν σε ασφαλείς περιοχές. Είπε ότι στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν ήδη ομάδες διάσωσης.

Stringer . via Reuters
Stringer . via Reuters
Stringer . via Reuters
Stringer . via Reuters

με πληροφορίες: Reuters, Associated Press