Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα εξ’ Ανατολής ιδανική μεν για την περίδο της νηστείας ταιριάζει δε υπέροχα και με ψητά κρεατικά!

Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και με τα ρεβύθια σούπα που ίσως σας περίσσεψαν! Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, να το αρωματίσετε με μαντζουράνα και να προσθέσετε κουκουνάρι, γίνεται ακόμη νοστιμότερο!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4-5 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 λεπτά

Υλικά

250 gr. ρεβύθια

Advertisement

5-6 κουταλιές της σούπας ταχίνι

4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο

Advertisement

1 λεμόνι

2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

Αλάτι

Advertisement

Κύμινο

Κόκκινο πιπέρι

Οδηγίες

Advertisement

1. Αφού μουλιάσουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, τα βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης.

Advertisement

Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.

Κλείνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, χωρίς να τις καθαρίσουμε, με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

2. Στο multi αλέθουμε τα ρεβύθια.

Advertisement

Προσθέτουμε το ψημένο σκόρδο, πιέζοντας την κάθε σκελίδα.

Προσθέτουμε επίσης την μαντζουράνα, το κύμινο, το πιπέρι, αλάτι και αναδεύουμε.

Σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.

3. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε το υλικό που επιθυμούμε να είναι πιο έντονο ή για να δώσουμε την υφή που θέλουμε.

4. Σερβίρουμε το χούμους με ωμό παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι και καβουρδισμένο κουκουνάρι!

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.