Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την16χρονη στην οδό Λιοσίων., η οποία παραμένει διασωλυνομένη στο ΚΑΤ. Όπως προέκυψε, πρόκειται για ένα Σουδανό ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις ασέλγειας και απειλές και πιθανότατα δεν είχε στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης.

Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, αλλά δεν είχαν εντοπίσει τον οδηγό της μηχανής καθώς όπως έδειξε η έρευνα της Τροχαίας, και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για σειρά αδικημάτων σχετίζονται με ψευδείς καταθέσεις με σκοπό να παραπλανηθούν οι αρχές.

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ είχε ταυτοποιηθεί ο οδηγός του οχήματος και δράστης, ο Σουδανός, εμφανίστηκε στο ΑΤ Κυψέλης σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής όπου και συνελήφθη.

Η υπόθεση παραπλάνησης των αερχών ξεκίνησε χθες 18 Απριλίου, όταν μία από τους εμπλεκόμενους πήγε σε αστυνομικό τμήμα μαζί με ένα ακόμη άτομο, για να δηλώσει την κλοπή του δίκυκλου οχήματός της. Στις καταθέσεις που έδωσαν –όπως διαπιστώθηκε– περιέγραψαν ψευδή στοιχεία για το τροχαίο, αποφεύγοντας να αποκαλύψουν ποιος οδηγούσε και δηλώνοντας ότι δεν τον γνωρίζουν.

Λίγες ώρες αργότερα, τρίτο άτομο εμφανίστηκε μόνος του στις αρχές και ανέφερε ότι επέβαινε στο δίκυκλο τη στιγμή του τροχαίου, ως συνεπιβάτης, με οδηγό πρόσωπο που γνώριζε από την εργασία του. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, μετά το ατύχημα εγκατέλειψαν το σημείο χωρίς να βοηθήσουν την τραυματισμένη 16χρονη και χωρίς να ενημερώσουν την αστυνομία. Αυτή ήταν και η μαρτυρία- κλειδί για την υπόθεση και έτσι προχώρησαν στη σύλληψη των δύο για την ψευδή δήλωση της κλοπής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία, υπόθαλψη εγκληματία, αλλά και για παραβίαση υποχρεώσεων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.