Ένα ακόμα πρόσωπο προστέθηκε στη λίστα των κατηγορουμένων για τη φονική συμπλοκή στα Βορίζια κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης και η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη. Πρόκειται για έναν 30χρονο, συγγενή της οικογένειας Φραγκιαδάκη, ο οποίος νωρίτερα σήμερα πέρασε την πόρτα του γραφείου της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σε βάρος του 30χρονου κινήθηκε η ποινική διαδικασία καθώς σε ανώνυμο e-mail που εστάλη στην Αστυνομία αλλά και σε καταθέσεις μελών της οικογένειας Καργάκη φέρεται να βρίσκεται στον τόπο του διπλού φονικού. Στο επίμαχο e-mail γίνεται αναφορά και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν αποκλείεται να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Η απολογία του διήρκησε περίπου μία ώρα, με τον κατηγορούμενο να δέχεται πλήθος ερωτήσεων. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το μοιραίο πρωινό βρισκόταν στην αυτοψία των αστυνομικών για την βόμβα που εξερράγη στο σπίτι του συγγενή του και ακολούθως μετέβη στο σπίτι της γιαγιάς του. Ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν καν στον τόπο της αιματοχυσίας και επικαλείται συγκεκριμένους μάρτυρες. Ανέφερε ακόμα ότι στην συνέχεια, όταν πλέον έμαθε τι συνέβη, πήρε την οικογένεια του και έφυγαν από το χωριό καθώς φοβήθηκε αντίποινα.

Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα για τη φονική συμπλοκή προσωρινά κρατούμενοι είναι 7 κατηγορούμενοι: δύο μέλη της οικογένειας Καργάκη και πέντε μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη. Άπαντες είναι υπόδικοι σε σωφρονιστικά καταστήματα εκτός Κρήτης. Ακόμα έχει απολογηθεί ο πατέρας των αδερφών Φραγιαδάκη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: cretalive.gr