brics

Η Αφρική αποτελεί περίπου το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού, και θα αυξηθεί σε 25% έως το 2050. Στην υποσαχάρια περιοχή η μέση ηλικία είναι περίπου 20 έτη.
Ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε ότι η ομάδα των BRICS είναι ένα «ευεργετικό και σημαντικό κανάλι» για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.
Τα μετά της πρόσφατης Συνόδου στη Νότια Αφρική
Κατά πόσο θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην αναδιάταξη του διεθνούς γεωπολιτικού status quo; Ένα μεγάλο ερώτημα αλλά και μια πρόκληση ένθεν κακείθεν…
Για την Ινδία, η Ελλάδα, από πολιτική και οικονομική άποψη, δεν είναι χώρα «πρώτης γραμμής». Θα έπρεπε, όμως, να ήταν για την Ελλάδα.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επέκρινε την «κατάχρηση» των διεθνών κυρώσεων.
Από τον Αύγουστο του 2017 ορισμένοι προειδοποιούν για τον τεράστιο κίνδυνο να σκάσει η κινεζική φούσκα. Όμως και τις τελευταίες ημέρες αυτές οι προειδοποιήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται πιο έντονες. Στον Bloomberg (από σοβαρότατο αναλυτή), στο Reuters, στους Financial Times. Οι προειδοποιήσεις αναφέρονται ξεκάθαρα στον οικονομικό όρο "Minsky Moment". Πρόκειται για μία φούσκα η οποία όταν θα σκάσει θα παρασύρει μεν τις παγκόσμιες αγορές αλλά θα φέρει ταυτόχρονα και παγκόσμιο γεωπολιτικό τσουνάμι: χώρες οι οποίες «χτίζουν» τα όνειρά τους σε πιθανή μελλοντική στήριξη της Κίνας ίσως απογοητευθούν.