kavafes

«Όταν κάποιος με γοητεύει τον αγαπώ ολοκληρωτικά». Ο σπουδαίος συνθέτης στη HuffPost λίγο πριν την παρουσίαση του έργου του «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός».
Μπορείς να φανταστείς το δωμάτιο όπου έγραφε τα ποιήματά του; Το μπαλκόνι όπου ονειρευόταν το αύριο και αναπολούσε το χθες; Τη γειτονιά που περπατούσε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας;
Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Με τους Γιώτα Νέγκα,  Άρτεμη Μπόγρη, Μπάμπη Βελισσάριο, Βερόνικα Δαβάκη, Αιμιλιανό Σταματάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
Φέτος, οι μαθητές από όλα τα σχολεία της περιοχής, αλλά και ένα λύκειο από την πόλη του Μιλάνο, πέρασαν τη χρονιά τους διαβάζοντας και μελετώντας την καβαφική ποίηση.
Σκέψεις επ’ ευκαιρία των 161 χρόνων από τη γέννηση του Ποιητή και των 91  χρόνων από το θάνατό του (29 Απριλίου 1863-29 Απριλίου 1933).
Το Αρχείο Καβάφη στεγάστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση σε ένα εξαιρετικά ανακαινισμένο διατηρητέο επί της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα και ανοίγει για το κοινό με είσοδο ελεύθερη.
Σαν σήμερα η ημέρα γέννησης και θανάτου του Αλεξανδρινού ποιητή
Σαν σήμερα η ημέρα γέννησης και θανάτου του Αλεξανδρινού ποιητή.
Το «Archive of Desire» επιδιώκει να μαγέψει το κοινό της αμερικανικής μητρόπολης φέρνοντας την ποίηση του Αλεξανδρινού στην καθημερινότητα.
Στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ρώμης, 27 Απριλίου.