kosovo

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, άτομα που επισκέφτηκαν τους κατηγορούμενους προσεγγίσαν αργότερα μάρτυρες «προσπαθώντας να αποτρέψουν ή να επηρεάσουν την κατάθεσή τους».
Τα σύνορα του Κοσόβου με τη Σερβία είναι «εκτός ελέγχου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Πώς σχολίασε ο Γενς Στόλτενμπεργκ την κατάσταση.
Η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του.
Η κατάθεση έγινε «υπό την ιδιότητα του πολίτη» και τα στοιχεία που προέκυψαν θα αξιολογηθούν από τον γενικό εισαγγελέα Βελιγραδίου.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε να αποσυρθούν οι σερβικές δυνάμεις.
Ο Μίλαν Ραντόιτσιτς σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι οργάνωσε την ένοπλη δράση για να ενθαρρύνει τον σερβικό πληθυσμό να αντισταθεί.
Το Κόσοβο δηλώνει ότι η Σερβία βρισκόταν πίσω από την επίθεση με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας, κάτι που το Βελιγράδι αρνείται.
Αναζωπυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και τρεις από τους σχεδόν 30 δράστες της επίθεσης. Μοναχοί και προσκυνητές είχαν κλειστεί μέσα στον ναό
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου δήλωσε πως ένοπολοι έχουν οχυρωθεί σε μοναστήρι και πυροβολούν κατά αστυνομικών. Νωρίτερα κατηγόρησε «εγκληματικές ομάδες που ελέγχονται από το Βελιγράδι».