moeseio-kekladikes-technes

Στη διάθεση των επισκεπτών της εξαιρετικής έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης audio guide, podcast και e-book.
Η προϊσταμένη Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Μαρία-Ξένη Γαρέζου στη HuffPost, λίγο πριν από το διεθνές συνέδριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τη Χαιρώνεια.
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη και την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.
Η νέα μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία ως δανειστικό υλικό. Τα παιδιά 9-12 ετών, μπορούν να παίξουν μια πρώτη παρτίδα στον χώρο του Μουσείου.
Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, στην ταυτότητα και στην απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων.
Με 240 αρχαιότητες -πολλές εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά- αλλά και ένα διόραμα της μάχης με χειροποίητες φιγούρες playmobil, κόμικ και δύο ταινίες βασισμένες σε διάσημα βιντεοπαιχνίδια.
Εννέα προγράμματα υλοποιούνται ήδη σε 8 νησιά -Αμοργό, Άνδρο, Δονούσα, Ίο, Κέα, Μύκονο, Πάρο και Σίκινο- στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας.
Η μεγάλη ιστορική σημασία της μάχης που έφερε αντιμέτωπους τον στρατό των Μακεδόνων με των συμμαχικών ελληνικών πόλεων. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Σίφνος, Σκύρος, Πάτμος και Κρήτη είναι  μερικά από τα νησιά η κεραμική τέχνη των οποίων παρουσιάζεται στο Cycladic Shop.
Αν και δεν είναι εύκολο να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τον ρόλο ανδρών και γυναικών στην πρωτοκυκλαδική κοινωνία, ισχύει ο ισχυρισμός πως άνδρες και γυναίκες κατείχαν διαφορετικούς αλλά εξίσου σημαντικούς ρόλους.