ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Υπογράφουν 14 παλαιστινιακές οργανώσεις. Κρίσιμη απόφαση για την ίδρυση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Γάζα και για ένα Παλαιστινιακό Κράτος. Διπλωματικό επίτευγμα της Κίνας.
Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα προκειμένου να εξακριβώσουν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν πως η καρδιά του χτυπούσε.
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέταζε το θέμα από τις αρχές του περασμένου έτους, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για κατάπαυση πυρός.
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media δείχνει το τζιπ με τον άνδρα δεμένο πάνω στο καπό να περνάει μπροστά από δύο ασθενοφόρα.
«Μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν πλήγμα ακριβείας εναντίον βάσης της Χαμάς εγκατεστημένης στο εσωτερικό σχολείου της UNRWA στην περιοχή Νουσέιρατ»
Και η 11η χώρα της ΕΕ. Πριν από περίπου 10 ημέρες, Ιρλανδία και Νορβηγία προχώρησαν στην ίδια απόφαση, δηλώνοντας πως η λύση δύο κρατών είναι η μόνη ρεαλιστική για μια βιώσιμη ειρήνη.
Η Σλοβενία γίνεται το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών που αναγνωρίζει επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος.
«D-day» η 28η Μαϊου: Η Νορβηγία ανακοίνωσε την κίνησή της, η Ισπανία από ώρα σε ώρα ανακοινώνει αναγνώριση, ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία εντός της ημέρας. Βολές Σάντσεθ κατά Χαμάς.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα επιβεβαίωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι, ο Μαζντ Σαχίρ Αραμίν σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.