ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν πλήγμα ακριβείας εναντίον βάσης της Χαμάς εγκατεστημένης στο εσωτερικό σχολείου της UNRWA στην περιοχή Νουσέιρατ»
Και η 11η χώρα της ΕΕ. Πριν από περίπου 10 ημέρες, Ιρλανδία και Νορβηγία προχώρησαν στην ίδια απόφαση, δηλώνοντας πως η λύση δύο κρατών είναι η μόνη ρεαλιστική για μια βιώσιμη ειρήνη.
Η Σλοβενία γίνεται το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών που αναγνωρίζει επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος.
«D-day» η 28η Μαϊου: Η Νορβηγία ανακοίνωσε την κίνησή της, η Ισπανία από ώρα σε ώρα ανακοινώνει αναγνώριση, ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία εντός της ημέρας. Βολές Σάντσεθ κατά Χαμάς.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα επιβεβαίωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι, ο Μαζντ Σαχίρ Αραμίν σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Ο καταυλισμός του Αλ 'Αιντα στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη.
Που αποσκοπεί αυτή η κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη όπως ούτε και οι ΗΠΑ.
Η Ισπανία επίσης θα προβεί σε ανακοινώσεις για το πότε θα προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση. Ανάλογες κινήσεις για πρώτη φορά και από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Έστησαν σκηνές για να διανυκτερεύσουν οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.
Καθώς ακυρώνεται η ακρόαση του δημάρχου της Ουάσινγκτον στο Κογκρέσο