pereniko-eryostasio

Αν και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα δεν προκλήθηκε τσουνάμι.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει εγκρίνει το σχέδιο αλλά οι αντιδράσεις είναι πολλές όπως πχ από το Πεκίνο, αλλά και από ψαράδες και κατοίκους σε Ιαπωνία και Ν.Κορέα
Το εργοτάξιο, η έναρξη του οποίου ανακοινώθηκε στην κρατική τηλεόραση από τον επικεφαλής του οργανισμού αυτού Μοχαμάντ Εσλαμί, αναμένεται να διαρκέσει επτά χρόνια.
Η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ανέφερε η γαλλική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια.
H Toυρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, επιθυμεί την ένταξή της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις πως βομβαρδίζουν και η Μόσχα υποστηρίζει πως οι ουκρανικές προσπάθησαν να καταλάβουν τον σταθμό.
Το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη που τελεί υπό ρωσική κατοχή έγινε στόχος βομβαρδισμών εγείροντας σοβαρές ανησυχίες.
Η αρμόδια κρατική εταιρεία διαβλέπει πιθανή διαρροή υδρογόνου και κονιορτοποίησης ραδιενεργών ουσιών” ενώ γίνεται λόγος για ”αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς”.
Εάν συμβεί ένα πυρηνικό ατύχημα, δεν είναι σαφές ποιος θα το αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Στο ΣΑ το ΟΗΕ το θέμα της πυρηνικού εργοστασίου στην Ζαπορίζια με αίτημα της Μόσχας. Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες για τους βομβαρδισμούς με το Κίεβο.