servoi

Σε αποχή κάλεσε το μεγαλύτερο σέρβικό κόμμα υποστηρίζοντας πως πληρούνται οι δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ο Μίλαν Ραντόιτσιτς σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι οργάνωσε την ένοπλη δράση για να ενθαρρύνει τον σερβικό πληθυσμό να αντισταθεί.
Πολλές εκατοντάδες Αλβανοί διαδήλωσαν το μεσημέρι κοντά σε μια γέφυρα που συνδέει το αλβανικό με το σερβικό τμήμα της Μιτρόβιτσα.
Έκλεισε την Τρίτη για μερικές ώρες ο εναέριος χώρος της Μολδαβίας, για αδιευκρίνιστους "λόγους ασφαλείας". Aπαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 12 Σέρβους.
Μόλις τερματίστηκε ο αποκλεισμός των δρόμων στρατιωτικά οχήματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης -KFOR άρχισαν να περιπολούν τακτικά στο βορρά του Κοσόβου.
Προηγήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της μειονότητας με τον πρόεδρο της Σερβίας. Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες δεσμεύονται για την προστασία των Σέρβων του Κοσόβου.
Στο βόρειο τμήμα οι Σέρβοι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν αστυνονικές δυνάμεις από την Πρίστινα.
Συνελήφθησαν εννιά μέλη σπείρας διακίνησης κάνναβης.
Τα οδοφράγματα που έστησαν οι Σέρβοι το απόγευμα του Σαββάτου παραμένουν στο Βόρειο Κόσοβο.
Η πολύπλοκη εκλογική αναμέτρηση, κληρονομιά της Συμφωνίας του Ντέιτον και η αιφνίδια αναγγελία μεταρρυθμίσεων στην κροατομουσουλμανική οντότητα.