Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 0

Τι είναι η δίαιτα; Είναι ο αργός θάνατος αυτών που θέλουν να απολαύσουν τη ζωή. Γιατί κύριε μου λες ότι πρέπει να πάψω να τρώω γλυκά; Ποιος είσαι εσύ που θα μου απαγορεύσεις μια κρέπα μετά από ξενύχτι; Γιατί κυρία Λουκία δεν κάνει να τρώω πιτόγυρα στις 12 το βράδυ; Είναι ερωτήσεις που με βασανίζουν αλλά δεν τολμώ να πω στον διαιτολόγο. Χάθηκε να βρεθεί κάποιος να δώσει μια δίαιτα που δεν είναι πείνας; Πρέπει κάθε φορά που πάω να με ζυγίσουν να με βλέπουν με μισό μάτι γιατί δεν έχασα τα κιλά που ήθελαν; Δε συνεχίζω. Παίρνω βαθιά ανάσα και πάω να φάω την τελευταία μου σοκολάτα. Από αύριο τέλος και αυτές...
stef nikitas

Το στομάχι μου αρχίζει και γουργουρίζει και ας έχω φάει καλό πρωινό. Όσο σκέφτομαι ότι από αύριο θα ζυγίζω τις μερίδες που τρώω τόσο με λούζει κρύος ιδρώτας.

Λογικό. Όταν κάποιος έχει παραπανίσια κιλά σίγουρα είναι λάτρης του φαγητού. Δεν θα πω καλού, γιατί τα κιλά τα παίρνεις τρώγοντας κυρίως πίτσες, σουβλάκια και γλυκά.

Εδώ και μια δεκαετία κάνω δίαιτες. Δεν ήμουν ποτέ παχύς. Κάποια στιγμή όμως έσπασα το χέρι μου και άραζα σπίτι με αποτέλεσμα να πάρω κιλά. Σταμάτησα να αθλούμαι. Καθόμουν όλη μέρα σε μια καρέκλα. Δε θέλει και πολύ, κατάφερα να αγγίξω τα 100 κιλά.

Τι είναι η δίαιτα; Είναι ο αργός θάνατος αυτών που θέλουν να απολαύσουν τη ζωή.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να πάω ξανά σε διαιτολόγο και να μπω σε πρόγραμμα. Για να μην τα παρατήσω αποφάσισα κάθε μέρα να γράφω κάτι για την δίαιτα στην οποία μπαίνω. Πιστεύω ότι μοιράζοντας ό,τι σκέφτομαι μαζί σας θα είναι μια ψυχοθεραπεία, θα ξεχνιέμαι ρε αδερφέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που επιχειρώ κάτι τέτοιο. Έχω κάνει αρκετές φορές προσπάθειες. Έχω πάει σε διαιτολόγους που βγαίνουν στα κανάλια, σε διαιτολόγους της γειτονιάς, σε γιατρούς και σε άλλους που δίνουν σκευάσματα. Πήγα και στην ξαδέρφη μου που αν και τελείωσε διαιτολογία εργάζεται στο Δήμο. Αυτή βεβαίως δεν την άκουσα γιατί τη δίαιτα που μου έδωσε δεν την κάνει ούτε ο πατέρας της που είναι παιδί του. Τέτοια εμπιστοσύνη.

Τι είναι η δίαιτα; Είναι ο αργός θάνατος αυτών που θέλουν να απολαύσουν τη ζωή. Γιατί κύριε μου λες ότι πρέπει να πάψω να τρώω γλυκά; Ποιος είσαι εσύ που θα μου απαγορεύσεις μια κρέπα μετά από ξενύχτι; Γιατί κυρία Λουκία δεν κάνει να τρώω πιτόγυρα στις 12 το βράδυ; Είναι ερωτήσεις που με βασανίζουν αλλά δεν τολμώ να πω στον διαιτολόγο.

Χάθηκε να βρεθεί κάποιος να δώσει μια δίαιτα που δεν είναι πείνας; Πρέπει κάθε φορά που πάω να με ζυγίσουν να με βλέπουν με μισό μάτι γιατί δεν έχασα τα κιλά που ήθελαν;

Δε συνεχίζω. Παίρνω βαθιά ανάσα και πάω να φάω την τελευταία μου σοκολάτα. Από αύριο τέλος και αυτές...